LoterijprijzenMeedoen aan een loterij, een grote prijs winnen en vervolgens deze prijs niet ophalen. Kun je je er iets bij voorstellen? Niet? Wij ook niet eigenlijk. Toch komt het regelmatig voor. In dit artikel bespreken we de vijf meest voorkomende redenen die ervoor zorgen dat mensen hun miljoenenprijs niet ophalen!

Van de 40 miljard dollar die jaarlijks in de Verenigde Staten gewonnen wordt bij loterijen, blijft maar liefst 800 miljoen dollar achter bij de organisaties van deze loterijen. Reden: mensen halen hun prijzen niet op. Alleen in Texas al blijven jaarlijks tientallen miljoenen dollars liggen bij organisaties van loterijen. Doordat steeds meer mensen online hun loten kopen, neemt dit bedrag wel af. Bleef er in 2010 nog 86,8 miljoen dollar liggen, in 2011 was dit 53,7 miljoen dollar en in 2012 nog ‘maar’ 52,3 miljoen dollar.

Waarom halen loterijwinnaars hun prijzen niet op?

De vijf meest voorkomende redenen waarom iemand z’n loterijprijs niet op komt halen:

  1. De gelukkige winnaar was vergeten dat hij of zij meedeed aan de loterij en controleert dus niet de resultaten. Stom, stom, stom. Met online loterijen gaat je dat niet gebeuren, omdat je automatisch de resultaten toegestuurd krijgt per e-mail en omdat gewonnen prijzen automatisch in je account worden bijgeschreven.
  2. Mensen kijken wel snel even naar het winnende lotnummer, maar niet naar de rest van de uitslag. Ze hebben niet in de gaten dat er bij loterijen meer dan één prijs wordt weggegeven. Zo komt het vaak voor dat de tweede prijs in de Powerball loterij blijft liggen. Deze prijs bedraagt vast 1 miljoen dollar! Toch een net iets te mooi bedrag om te laten liggen. Online zou je dit niet gebeuren. De prijs wordt immers gewoon aan je overgemaakt!
  3. Het lotje is kwijt of blijven steken in die spijkerbroek die in de wasmachine zit. In 2001 kon het Britse koppel Martyn en Kay Tott hun prijs van 3 miljoen Engelse ponden (ongeveer 5 miljoen euro) niet incasseren, omdat ze hun lot kwijt waren. Balen. U raadt het al. Online gebeurt je dit niet, want alle loten worden bewaard in de kluis van The Lotter. Deze kluis is waterdicht, brandveiling en staat niet in de buurt van wasmachines!
  4. De loterij winnen en de volgende dag komen te overlijden. Dat is minder vrolijk nieuws natuurlijk en zeker niet om te lachen. Toch gebeurt het weleens dat bejaarde loterijdeelnemers een prijs winnen en er niet meer aan toe komen om deze prijs op te halen.
  5. You’ve got to be in it to win it is de slogan van de Britse Nationale Loterij. Als je geen lot koopt, win je zeker niet. Dat is misschien nog wel de belangrijkste les en in elk geval een factor die je helemaal in eigen hand hebt!

 

Click Now!