Vader kocht winnend lot ondanks advies zoon

Amerikaanse loterijen staan doorgaans bekend om het torenhoge prijzengeld dat je er kunt winnen. Daarom spelenpowerball jackpot veel Amerikanen ook mee in een loterij. De kans op winst in een dergelijke loterij is daardoor klein. Daarbij komt vaak dat je ook nog eens minimaal vijf getallen juist moet hebben.

De jackpot van een loterij valt hierdoor niet vaak, waardoor deze vaak tot ongekende hoogte stijgt. Dit was onder meer het geval bij de New Jersey Powerball-loterij. De jackpot van deze loterij stond op 315 miljoen dollar. Dit hoge bedrag werd bereikt doordat de jackpot al de nodige keren niet gevallen was. Er moet nu weer van onder af aan gestart worden, omdat de jackpot inmiddels gevallen is!

Immigrant is de gelukkige

De gelukkige winnaar van de New Jersey Powerball-jackpot is een immigrant. Hij arriveerde iets meer dan 20 jaar geleden in de Verenigde Staten. Door de jaren heen speelde de man mee in diverse loterijen. Hij wist echter nooit te winnen. Eén van zijn twee zoons was dan ook altijd tegen deelname van zijn vader in verschillende loterijen. Hij vond het maar geldverspilling, omdat hij nog nooit wat gewonnen had en omwille van zijn islamitische geloof. Het is maar goed dat de immigrant het advies van zijn zoon in de wind heeft geslagen, want anders kon hij nu geen 315 miljoen dollar, omgerekend 282 miljoen euro, bijschrijven op zijn rekening.

Onderweg naar de carwash besloot de man het erop te wagen. Voordat hij zijn auto van een poetsbeurt liet voorzien, bezocht hij de 7-Eleven. Hij bracht een pak sinaasappelsap terug naar deze winkel. Het geld dat hij hiervoor terugkreeg, gebruikte hij om twee loten aan te schaffen. Bij één van de loten koos hij voor de nummers 3, 6, 9, 17 en 56. Daarnaast koos hij nummers 25 als Powerball. Tayeb Souami (56), zoals de naam van de gelukkige winnaar luidt, ging er ongetwijfeld niet van uit dat hij de jackpot zou winnen. De keuze voor de zes cijfers heeft zijn leven echter op zijn kop gezet.

Ongeloof overheerst

Na de trekking duurde het enige tijd voor Souami kon geloven dat hij daadwerkelijk de winnaar was van de jackpot. Om het formulier voor zijn prijs te ondertekenen, toog hij weer naar de supermarkt waar hij het lot gekocht had. De caissière kon niet geloven dat de winnaar van het enorme geldbedrag voor haar neus stond. “De caissière bleef maar ‘Oh mij God, oh my God’ roepen”, is te lezen in het Algemeen Dagblad.

Het invullen van de formulieren is normaal gesproken gesneden koek. Het kostte Souami echter aanzienlijk meer tijd om alles in te vullen. Al met al heeft hij er twee uur over gedaan. In de Nederlandse krant is te lezen dat hij enorm aan het trillen was, waardoor het zo lang duurde. Winnaars moeten hun gegevens invullen om aanspraak te maken op de prijs. De loterijen gebruiken dergelijke gegevens om naar buiten te brengen wie er gewonnen heeft. Dit is belangrijk voor de transparantie van een loterij.

Multimiljonair

Winnaars van de New Jersey Powerball-loterij krijgen de keuze om het bedrag in één keer te ontvangen of in gedeeltes. Souami, die accountant van beroep is, koos ervoor om alles direct te innen. Over het bedrag moet hij nog wel een aanzienlijk bedrag aan belasting betalen, maar dat deert hem niet. Nadat hij de belastingen betaald heeft, houdt hij namelijk nog meer dan genoeg over om een onbezorgd leven te leiden. Het eerste wat hij deed na het invullen van het formulier was ontslag nemen. Hij hoeft de rest van zijn leven niet meer te werken dankzij de winst in de loterij.

Wat Souami met het enorme bedrag gaat doen? Hij is in eerste instantie van plan de hypotheek op zijn huis af te lossen. Daarnaast gebruikt hij een deel van het geld om de opleiding van zijn zoons te betalen. Verder heeft hij nog niet echt plannen. Wel is de Amerikaan zo slim om een financieel adviseur in de armen te nemen. Met deze adviseur gaat hij op korte termijn bespreken wat hij het beste met zijn geld kan doen.

Op drie na grootste jackpot ooit

Het bedrag dat Souami toucheerde is enorm, maar het is nog niet de grootste jackpot die ooit gevallen is in de Verenigde Staten. Souami komt met zijn gewonnen 315 miljoen dollar echter wel in de top 3 terecht. Momenteel bezet Richard Wahl uit de plaats Vernon de bovenste plek. Hij won in april dit jaar het immense bedrag van 533 miljoen dollar! Het is maar de vraag of hij lang op de eerste plek blijft staan, want het duurt vast niet lang voor de jackpot van een Amerikaanse loterij boven dit bedrag staat.

speel mee met de powerball loterij  

Tagged with:

Leave a Comment