Belg wint 6,5 miljoen euro bij tankstation

Steeds meer tankstations raken onbemand. Ook in België. Bij dergelijke pompen wordt dan een betaalautomaat Desimpel heusdengeplaatst waar je met behulp van je pinpas af kunt rekenen. De winkel die er voorheen was, wordt dan gesloten. Er zijn echter ook nog een aantal bemande pompstations, waaronder langs de snelweg.

Het voordeel van zo’n bemand station is dat je er allerlei van alles kunt doen. Je kunt er niet alleen tanken, maar je kunt er ook eten, drinken of een bosje bloemen kopen. Vaak kun je er zelfs naar het toilet. Daarnaast kun je bij veel bemande pompstations in België een lot voor de Lotto kopen.

Een klant van tankstation Desimpel in Heusden (gemeente Destelbergen) viel dit ook op en hij besloot op goed geluk een lot voor de eerstvolgende trekking te kopen. En dat heeft hem geen windeieren gelegd!

Winnende lot

De klant van het pompstation in Heusden besloot het erop te wagen en kocht een lot voor de eerstvolgende Lotto-trekking. Uiteraard ging hij er niet van uit dat hij ook daadwerkelijk zou winnen, want deze kans is bijzonder klein. Er nemen iedere trekking weer immers veel mensen deel.

Toch bleek de klant van het tankstation de gelukkige. Zijn lot was namelijk goed voor de jackpot. Het bezoekje aan het tankstation kostte hem dus wat geld, maar het leverde uiteindelijk een veelvoud op. De persoon in kwestie ging namelijk aan de haal met de jackpot van liefst 6,5 miljoen euro!

De rest van zijn leven ‘gratis’ tanken

Een bezoek aan een tankstation kost je vrijwel altijd geld. Sterker nog: het wordt alsmaar duurder en duurder. De brandstofprijzen zitten namelijk in de lift. Je moet dus niet vreemd opkijken wanneer je binnenkort 2 euro neer moet tellen voor een liter benzine.

Geen pretje dus, dat moet ook de winnaar van de Lotto gedacht hebben toen hij een lot kocht. Nu, 6,5 miljoen euro rijker, kan hij de rest van zijn leven natuurlijk onbezorgd tanken. De kans is namelijk klein dat hij dit gehele bedrag aan brandstof besteed. Dan moet het wel heel gek lopen!

Verhoogde jackpot

Normaal gesproken staat de jackpot van de Lotto niet op een bijzonder hoog bedrag. Toch stond de jackpot eind april op een bedrag van 6,5 miljoen euro. Betrekkelijk hoog voor de Belgische loterij. Het potentiële winbedrag start altijd om minimaal 1 miljoen euro, maar het komt niet vaak voor dat de jackpot dergelijke vormen aanneemt. Hoe de jackpot toch zo hoog kon zijn?

Doordat de speciale trekking van vrijdag de dertiende (april) geen winnaar opleverde. Hierdoor steeg de jackpot naar dit mooie bedrag. Bij de meeste loterijen is dit overigens de normale gang van zaken. Iedere keer als de jackpot niet valt, wordt deze met een aanzienlijk bedrag verhoogd. Wanneer de jackpot lange tijd niet valt, kun jij dus veel geld verdienen! Toch vallen deze jackpots in het niet bij de jackpots van Amerikaanse loterijen als de Powerball.

Trouwe speler

De meeste deelnemers aan een loterij hebben het recht om anoniem te blijven. Uiteraard heeft iedere loterij hier zo zijn eigen regels voor. De winnaar van de 6,5 miljoen euro van de Lotto is echter wel anoniem gebleven. De Nationale Loterij is namelijk (nog) niet naar buiten getreden met de naam van de winnaar.

Wel geeft de Belgische aanbieder van de Lotto aan dat het om een trouwe speler gaat. Dit baseren zij op het feit dat de winnaar zich vrij snel na de trekking meldde op het hoofdkantoor van de Nationale loterij in Brussel.

Feestje bij de pomp

Met een winbedrag van 6,5 miljoen euro kun je een hoop leuke dingen doen. Zo kun je er lekker van op reis of een nieuwe auto of woning kopen. Waarschijnlijk geeft de winnaar geen feestje, althans niet in het openbaar. Dit heeft de Nationale Loterij echter wel gedaan na afloop van de trekking. Bij het tankstation aan de Laarnebaan in Heusden werd namelijk een feestelijke bijeenkomst georganiseerd.

Waarom?

Omdat dit pompstation het winnende lot had verkocht. Alle klanten van het tankstation konden dit feestje meevieren. Tijdens deze receptie gaf de Nationale Loterij nog wel wat meer prijs over de winnaar, maar hij of zij wenste anoniem te blijven. Hier is respectvol mee omgegaan. De uitbaatster van het pompstation geeft tegenover HLN.be overigens aan ook geen idee te hebben wie de winnaar is. “Het kan maar zo zijn dat hij of zij wel gewoon aanwezig was op de receptie”, aldus uitbaatster Debbie tegenover HLN.be.

Wil je meedoen aan ‘n buitenlandse loterij? Klik dan hier voor een overzicht van de beste buitenlandse loterijen.

Tagged with:

One Response to “Belg wint 6,5 miljoen euro bij tankstation”

  1. I definitely wanted to post a quick message so as to say thanks to you for these amazing tactics you are writing on this site. My extended internet search has finally been rewarded with high-quality facts and strategies to talk about with my contacts. I ‘d say that most of us website visitors are undoubtedly lucky to live in a decent community with many awesome professionals with helpful opinions. I feel truly privileged to have used your web pages and look forward to so many more entertaining moments reading here. Thanks a lot once again for all the details.

Leave a Comment