Belg wint 168 miljoen euro in de Euro Millions loterij

Een inwoner van het Belgische Schaarbeek hoeft zich de rest van zijn leven waarschijnlijk niet veel zorgen meer te maken. Hij won de EuroMillions-jackpot. Hierdoor is hij maar liefst 168 miljoen euro rijker geworden. De man vestigt hiermee ineens een Belgisch record. Nog nooit won een Belg zoveel geld in de EuroMillions-loterij.

Twee dagen lang bleef België in spanning. De winnaar meldde zich namelijk niet. Mensen vroegen zich al af: heeft hij of zij de trekking niet gevolgd? Het lot kwijt? Op vakantie? Na twee dagen meldde een veertiger uit Brussel zich met het winnende lot bij de Nationale Loterij, de organisator van EuroMillions in België. De kersverse EuroMillions-winnaar kocht voor 15 euro aan loten in een verkooppunt in Schaarbeek, een deelgemeente van Brussel. Een van deze loten betrof het achteraf winnende lot.

168 miljoen euro naar een trouwe weldoener

De man, die al sinds 2006 meespeelt met EuroMillions, kan nog altijd amper geloven dat hij 168 miljoen euro heeft gewonnen. De man vertelde aan de Nationale Loterij dat hij zich pas realiseerde dat hij had gewonnen toen hij via zijn computer de resultaten van de EuroMillions trekking van 11 oktober jl. bekeek op de website van EuroMillions. Aankomende week maakt de Nationale Loterij het gigantische bedrag van 168 miljoen over aan deze geluksvogel.

De gelukkige winnaar vertelde verder dat hij een deel van zijn gewonnen prijs weg gaat geven aan goede doelen. Hij wil zijn geluk graag delen met mensen die het nodig hebben. Vooralsnog blijft de winnaar anoniem. Ook binnen de Nationale Loterij gaat men erg secuur om met de identiteit van de winnaar.

Belgisch record, geen Europees record

Wie ook profiteert van deze loterijwinst is de verkoper. Of hij een procentje krijgt, dat is maar de vraag. Volgens de Nationale Loterij gebeurt dat al heel lang niet meer. Wel is het uitstekende publiciteit voor zijn winkel. Veel spelers zijn ervan overtuigd dat het geluk brengt als ze hun loten binnen brengen bij verkooppunten waar vaker de jackpot is gevallen. Van diverse verkooppunten waar jackpots zijn gevallen, is bekend dat ze daarna op extra klandizie konden rekenen. De uitbater van Librarie l’Europa, waar het winnende lot binnen werd gebracht, kan zich dus alvast verwachten aan extra klandizie.

De EuroMillions-winnaar van 11 oktober is de grootste Belgische prijswinnaar ooit in de Euro Millions loterij. Hij overtreft het vorige record ruimschoots. Het vorige record stamt uit 2007. Een speler uit Tienen won toen het bedrag van 100 miljoen euro. In Europa moet de Belgische recordhouder een Brit en een Portugees voor laten gaan. Zij wonnen in respectievelijk 2012 en 2014 de maximale jackpot van 190 miljoen euro. Dat steekt overigens maar schraal af tegen de 1,6 miljard dollar die de Amerikaanse Powerball-loterij begin dit jaar in de jackpot had zitten.

speel mee met euromillions   

Tagged with:

8 Responses to “Belg wint 168 miljoen euro in de Euro Millions loterij”

  1. Wonderful beat ! I would like to apprentice at the same time
    as you amend your web site, how can i subscribe for a blog website?
    The account helped me a appropriate deal.
    I have been a little bit familiar of this your
    broadcast offered shiny transparent idea

Leave a Comment