France LotoDe Franse Lotto is de populairste loterij van Frankrijk en onder Fransen. Drie keer per week wacht Frankrijk in spanning af of de hoofdprijs valt. Als de jackpot niet valt, wordt de jackpot met 1 miljoen euro extra verhoogd. Op deze manier neemt de jackpot razendsnel toe en in combinatie met de trekkingen die kort op elkaar volgen, zorgt dat er geregeld voor dat de lotto-gekte toeslaan in Frankrijk.

Een ander belangrijk voordeel van de Franse Lotto is dat je met win kansen van 1 op 16 behoorlijke kansen om te winnen hebt. Zeker in vergelijking met andere Nederlandse en buitenlandse loterijen, is een win kans van 1 op 16 royaal. Of: genereux zoals de Fransozen dat zeggen. Nog een voordeel is dat de prijzen in Frankrijk belastingvrij worden uitgekeerd en dus niet zoals met de Powerball Loterij bruto, waarna de fiscus nog even bijna de helft van uw prijs confisqueert.

Online loten kopen voor de Franse lotto

Je doet al mee aan de Franse Lotto voor € 5 per lot. Je hoeft niet eens naar Frankrijk af te reizen om loten te kopen. Loten voor de Franse Lotto kun je namelijk ook gewoon online kopen. Voor € 15 koop je drie loten en heb je dus drie keer 1/16e kans op een van de tien prijzen in de Franse Lotto. Als je in één keer loten koopt voor meerdere trekkingen, kom je in aanmerking voor kortingen op je loten. Deze korting op je loten voor de Franse Lotto kan oplopen tot maximaal 25%.

Loten kun je kopen bij The Lotter. Bij deze online lotenverkopen kun je je kansen om wat te winnen ook fors vergroten door mee te doen aan de zogenaamde groepsspelen.

Per lot kies je vijf getallen en ‘n aanvullend reservegetal uit. De eerste vijf getallen kies je uit de reeks getallen van 1 tot en met 49. Het aanvullende reservegetal kies je uit de reeks van 1 tot en met 10. Je wint de hoofdprijs als je alle vijf de uitgekozen getallen goed hebt en het aanvullende reservegetal goed hebt. Als je alleen de eerste vijf getallen goed hebt, win je de 2e prijs. De 3e prijs win je als je vier getallen goed hebt en het aanvullende reservegetal. Dit gaat zo door tot en met de tiende prijs. Die win je als je alleen het reservegetal goed hebt.

Succesverhalen van winnaars van de Franse Lotto

Een fabriekswerker uit Montpellier is twee keer met zijn neus in de boter gevallen. In 1996 won hij voor de eerste keer in zijn leven de jackpot. Destijds werd de jackpot nog uitbetaald in Franse francs. Omgerekend bedroeg zijn prijs zo’n 2,8, miljoen euro. Deze man bleef gewoon doorspelen bij de Franse Lotto en wel met dezelfde nummers, zijn eigen geluksnummers. In 2011, in het 35e jaar dat hij speelde met deze nummers won hij de jackpot nog een keer. Ditmaal werd hij 3 miljoen euro rijker.

De hoogste jackpot ooit werd uitgekeerd in 2011, op 6 juni om precies te zijn. Iemand die met één lot en de nummers 10, 13, 22, 30, 45 en het aanvullende reservegetal 1 mee deed aan de Franse Lotto, won maar liefst 24 miljoen euro. Op 19 mei 2014 werd dit bedrag bijna geëvenaard. Toen won de gelukkige jackpotwinnaar 23 miljoen dollar. Ook met één lotje, deze keer met de getallen 8, ,9, 40, 41, 49 en 3.

SPEEL MEE MET DE FRANSE LOTTO