Oudjaarsavond: veel spanning en jackpots bij de loterijen

Het nieuwe jaar is in aantocht en dat betekent ‘n feestelijke jaarwisseling. Voor Nederlandse loterijen is de jaarwisseling het moment om stevig uit te pakken met hoge prijzen. Het lijkt soms wel alsof de inleg van het hele jaar wordt opgespaard om met oudjaar eens stevig te knallen en grote prijzen uit te delen.

Nationale Postcode Loterij: 49,9 miljoen euro

De Postcode Loterij heeft met oudjaar de hoogste jackpot te verdelen. De Postcode Kanjer, zoals de jackpot van de Nationale Postcode Loterij heet, bedraagt niet minder dan € 49,9 miljoen. Dat klinkt mooier dan het is. Deze € 49,9 miljoen moet je namelijk delen met alle andere mensen die met dezelfde postcode meespelen met de Postcode Loterij. Je wint dus € 49,9 miljoen als je de enige in je straat bent die meedoet met de Postcode Loterij. Met ongeveer 2,5 miljoen mensen die meedoen aan de Postcode Loterij en dat vaak ook nog doen met meerdere loten, is de kans klein.

Staatsloterij: 30 miljoen euro Oudejaarsjackpot

De loterij waar de hoofdprijs niet verdeeld moet worden met je buren, overburen en andere straatgenoten, is de Staatsloterij. Ter gelegenheid van oud en nieuw wordt deze loterij eenmalig omgedoopt in de Oudejaarsloterij waarin wordt gespeeld om een Oudejaarsjackpot. Morgenavond liggen er 30 miljoen euro’s klaar. Er zijn nog oudejaarsloten te koop, dus wie op de valreep nog een kans op deze 30 miljoen euro wil kopen, kan nog loten voor de Oudejaarsloterij kopen.

Buitenlandse loterijen: nog grotere prijzen

Wie nog grotere prijzen wil winnen, kan zijn kans wagen in buitenlandse loterijen. De jackpot van de Amerikaanse Mega Millions jackpot is opgelopen tot 117 miljoen dollar! De Amerikaanse Powerball Loterij maakt het zelfs nog bonter. Daar wordt vanavond 300 miljoen dollar weggegeven. Loten kopen kan nog en je kunt dit online doen! Je kunt je kansen spreiden door bijvoorbeeld mee te doen aan een van de vele online groepsspelen. Op die manier moet je ‘n prijs wel delen, maar kun je wel meedoen met meerdere loten en maak je dus een grotere kans om iets te winnen. Een deel van 300 miljoen dollar is nog steeds genoeg om je baan op te zeggen!

 

Leave a Comment