Iedereen kent het vast wel: een groep mensen legt geld bij elkaar, kopen daar een hoop loten van en verdelen dan eerlijk de prijs. Doordat je op deze manier (een klein deel van) meerdere loten hebt, is de kans dat je wat wint een stuk groter en kun je met een relatief kleine investering je winstkansen vergroten. Daar staan wel tegenover dat je een gewonnen prijs eerlijk moet delen met de andere mensen in de groep, zeg maar de andere aandeelhouders van de lottery pool, zoals je het populair zou kunnen noemen.

Groepsspelen bij online loterijen

Groepsspel loterijOok online kun je meespelen met groepsspelen van loterijen. Deze groepsspelen werken hetzelfde als de groepsspelen via de dagbladhandel of met de familie of vriendenkring. Het enige verschil is dat je de andere leden van de groep niet kent. De groep wordt beheerd door de website die de loten verkoopt, waardoor de afhandeling eerlijk verloopt en je er zeker van bent dat iedereen zijn of har bijdrage betaalt en dat als er wat wordt gewonnen, de prijzen eerlijk verdeeld worden.

Via The Lotter kun je voor tientallen loterijen van over de hele wereld loten kopen. Voor elke loterij zijn er ook groepsspelen ingericht. Je kunt vervolgens aandelen kopen in de totale pool van een groepsspel. Per groepsspel zijn er ‘n aantal loten ingekocht en je kunt een stukje van dit totaal inkopen. Als er bijvoorbeeld 10.000 loten zijn gekocht van € 1 per stuk, kun je voor € 100 in totaal een aandeel van 1% kopen. Je hebt dan recht op 1% van het gewonnen bedrag. Bij ‘n hoofdprijs van bijvoorbeeld 100 miljoen dollar, is dat 1 miljoen dollar. Een stuk minder dan de totale hoofdprijs, maar met in totaal aandelen op 10.000 loten, maak je 10.000 keer zoveel kans om dit bedrag te winnen.

Bij een groepsspel kun je niet zelf de getallen uitkiezen. Je kunt dus niet kiezen voor getallen waarvan je hebt gelezen dat ze ‘warm’ zijn of je eigen geluksgetallen. Wel kun je vooraf bekijken op welke getallen de groep loten heeft ingekocht en kun je aan de hand van deze getallen besluiten of je meedoet met de groep en dus aandelen koopt of dat je niet meedoet met de groep.

Wees er wel snel bij, want de aandelen uit een groepsspel zijn meestal snel verkocht. Via The Lotter koop je aandelen voor groepsspelen van loterijen overal ter wereld. Van de UK Thunderball Loterij tot de Amerikaanse Powerball Loterij en van de Australische Monday Lotto tot de Canadese Lotto 649.