Met gratis speltegoed wordt geprobeerd mensen te lokken als Lotto-abonnee. Eerlijk is eerlijk: de prijs van € 2 per lot is niet door en 50% uitkeringspercentage is voor ‘n Nederlandse loterij een hoog percentage. Al zegt dat vooral wat over de slechte prestaties van de andere Nederlandse loterijen. Laten we ter zake komen: u wilt uw abonnement bij de Lotto opzeggen. Gelijk heeft u. Hoe pakt u dit aan?

De Lotto opzeggen

In vergelijking met andere loterijen zoals de Vriendenloterij of de Postcodeloterij, is de Lotto klantvriendelijk als het gaat om het telefonisch opzeggen van uw Lotto-abonnement. U betaalt namelijk geen gesprekskosten. Het nummer 0800 – 1501 dat u dient te bellen om uw abonnement bij de Lotto op te zeggen, is volledig gratis. Na het bellen naar het telefoonnummer 0800 – 1501 dient u voor optie 2 in het keuzemenu te kiezen. U krijgt dan een medewerker van de Lotto aan de lijn die uw opzegging administratief zal verwerken. Tip: houdt uw spelersnummer en bankrekeningnummer bij de hand. Met deze gegevens kan de medewerker u sneller helpen.
Click Now!
Het grote nadeel van het telefonisch opzeggen van uw abonnement bij de Lotto, is dat u achteraf geen bewijs van uw opzegging nodig heeft. Dat klinkt flauw, maar in de praktijk blijkt het helaas vaak nodig te zijn. De administratie van de Nederlandse loterijen is namelijk meestal een puinhoop en men is niet te beroerd om vieze trucjes uit te halen om u als lid te behouden. Ook al terwijl u zelf dat eigenlijk helemaal niet meer wil.

De lotto per aangetekende brief of fax opzeggen

Alternatief is dan om uw abonnement per brief of per fax op te zeggen. De Lotto opzeggen per e-email kan helaas niet. Uw fax kunt u sturen naar het faxnummer 070-321 6324. De ontvangstbevestiging dient u uiteraard goed te bewaren. U kunt ook per brief opzeggen. Wij raden u aan om dit dan per aangetekende brief met ontvangstbevestiging te doen. Dat kost ‘n paar euro meer, maar dan heeft u achteraf zeker geen discussie meer met de Lotto. Het adres is: De Lotto, t.a.v. Klantenservice, Postbus 3074, 2280 GB te Rijswijk.

In uw brief dient u in elk geval uw naam en adres te vermelden, evenals uw bankrekeningnummer en uw Lotto-spelersnummer. Belangrijk is dat u niet vergeet te melden dat u ook de automatische incasso van uw bankrekening stop wilt laten zetten en dat u uw handtekening onder aan de brief zet.