Raffld: win belevenissen in plaats van geld

De markt van loterijen zat de afgelopen jaren behoorlijk dichtgetimmerd. Zo was en is het voor buitenlandse loterijen niet mogelijk om loterijen in Nederland aan te bieden. De overheid heeft dit jarenlang tegengehouden. Voor het eerst in dertig jaar komt er nu toch een nieuwe loterij op de Nederlandse markt: Raffld. Dit is echter geen standaard loterij. Bij Raffld kun je namelijk geen geldprijzen winnen, maar belevenissen.

De eerste ter wereld

Overal ter wereld wordt een groot aantal loterijen aangeboden. Hier zijn vaak enorme geldprijzen mee te winnen. Bij Raffld is dit niet het geval. De loterijaanbieder is hiermee uniek in de wereld van loterijen. Raffld is namelijk de eerste aanbieder van de zogeheten ‘experience loterij’ ter wereld.

Directeur Peter-Paul de Goeij zegt in de Telegraaf: “Wij keren geen geld uit, maar reizen en avonturen aan onze winnaars. Hierbij richten wij ons voornamelijk op millenials, op jongeren tussen de 22 en 36 jaar, die elke week de kans krijgen een unieke ervaring te winnen samen met hun vrienden”.

Wat is er te winnen

Zoals gezegd is er bij deze loterij geen geld te winnen. Nee, je kunt hier alleen belevenissen winnen. Maar wat wordt er dan zo al vergeven door Raffld? Bij belevenissen moet je denken aan het spotten van walvissen of dolfijnen op een privéjacht op Tenerife, een magische ballonvaart en een ritje op een kameel in Marrakesh, een bezoek brengen aan het grootste technofeest van de wereld in Zürich of volledig tot rust komen bij een ontspannen yoga retraite op het Spaanse partyeiland Ibiza. Kortom: je kunt geen misselijke prijzen winnen wanneer jij meespeelt in deze nieuwe loterij!

De prijzen die je kunt winnen zijn onderverdeeld in vier categorieën: 360° Adventure, City All Access, Bucketlist Tickets en Recharge Break. Wanneer je een lot aanschaft, moet je één van deze categorieën kiezen. Je kiest dus geen individuele prijs om voor in aanmerking te komen, maar een categorie om in mee te spelen. Op deze manier voorkom je dus dat jij straks een prijs wint die je eigenlijk helemaal niet wilt winnen!

Spelers steunen het goede doel

Mensen die deelnemen aan de belevenissenloterij van Raffld maken uiteraard kans op het winnen van de eerder genoemde prijzen. Daarnaast steunen de spelers ook nog eens het goede doel. “De helft van de prijs van een lot gaat namelijk naar het goede doel”, zegt De Goeij in de Telegraaf. Momenteel zijn er vier goede doelen aangesloten bij Raffld.

Dit zijn het Ronald McDonald Kinderfonds, Conservation International, KNGF Geleidehonden en CliniClowns. Bij de aanschaf van een lot kan een speler zelf kiezen aan welk van de deelnemende goede doelen hij een deel van het geld wil afstaan. Lukt het je echter niet om een keuze te maken tussen één van de genoemde goede doelen? Geen probleem, want je kunt ze ook gewoon allemaal steunen!

Is er markt voor een dergelijke loterij?

Er zijn genoeg Nederlanders die met enige regelmaat deelnemen aan een loterij. Jij vraagt je dan mogelijk ook af of er wel markt is voor nóg een loterij. Ja, dat is er zeker wel. Raffld heeft hier overigens ook uitvoerig onderzoek naar laten doen onder meer dan duizend millenials. Uit dit onderzoek blijkt dat veel jongeren uit de doelgroep van deze loterij een bucketlijst hebben.

Op een groot deel van deze lijsten staat ‘reizen’ relatief hoog. De jongeren geven aan dat ze het belangrijker vinden om nu te genieten dan te sparen voor later. Je zou dus kunnen zeggen dat er veel jongeren zijn die leven volgens het principe You Only Live Once (YOLO). Hierdoor lijkt er wel degelijk markt te zijn voor deze unieke loterij van Raffld. Al zal de tijd het ongetwijfeld leren.

Hoe speel je mee?

Wil jij meespelen met deze nieuwe loterij van Raffld? Dan hoef je natuurlijk alleen maar een lot te kopen. Dit kan gewoon via de website van deze nieuwe loterijaanbieder. Je klikt simpelweg op de button ‘speel nu’ op de homepage en kiest vervolgens uit één van de vier genoemde categorieën. Heb jij een categorie gekozen? Dan is de volgende stap het kiezen van een goed doel.

Vervolgens is het alleen nog een kwestie van afrekenen en jij speelt al mee in deze loterij. De prijs van een lot bedraagt 16 euro. Dit lijkt misschien wat aan de hoge kant, maar met één lot neem jij deel aan vier achtereenvolgende trekkingen. Wanneer je het zwart op wit bekijkt betaal je dus eigenlijk 4 euro per trekking en dat valt natuurlijk behoorlijk mee!

 

Tagged with:

Leave a Comment