De loterij met de grootste kans om miljonair te worden, is vermoedelijk de Dubai Duty Free Millenium Millionair. De kans om miljonair te worden is met één enkel lot uit deze loterij precies 1 op 5.000. Ter vergelijking: de kans dat je de hoofdprijs wint in de Powerball-loterij is 1 op 292 miljoen.

Deze loterijen en nog twee andere loterijen (Finest Surprise Car en Finest Surprise Bike) worden ook wel de Dubai Duty Free lotteries genoemd, omdat je de loten kunt kopen in de duty free shops op de internationale luchthavens van Dubai.

Millenium Millionaire

Sinds 1999 zijn al 150 mensen miljonair geworden dankzij deze Dubai Duty Free loterij. Twee mensen slaagden er zelfs in om twee keer deze loterij te winnen. Heel gek is dat niet, want een winkans van 1 op 5.000 is vrij hoog te noemen. Met bijvoorbeeld twee lopen heb je al een kans van 1 op 2.500 om miljonair te worden.

Loten voor de Dubai Duty Free Millenium Millionaire koop je in de duty free shops op de luchthaven van Dubai. Zowel bij aankomst, vertrek als overstap kun je binnenlopen in een van de duty free shops op de luchthaven en een lot kopen voor deze loterij.

De hoge winkans wordt vooral veroorzaakt door het kleine aantal loten dat per trekking wordt verkocht. Per trekking worden namelijk slechts 5.000 loten verkocht. Het is een “alles-of-niets”-loterij, want er is slechts één prijs, de hoofdprijs van 1 miljoen dollar. Een lot kost 277,78 Amerikaanse dollar, ofwel omgerekend 1.000 AED.

Op deze manier is ook het uitkeringspercentage van de Dubai Duty Free Millenium Millionaire makkelijk te berekenen. Het uitkeringspercentage van deze Dubai loterij bedraagt namelijk 72%. Dat is aanmerkelijk hoger dan de uitkeringspercentages van Nederlandse loterijen als de Staatsloterij en de Nationale Postcodeloterij.

Finest Suprise – Car

In deze Duty Free shops kun je ook loten kopen voor een loterij waarin je een luxe auto kunt winnen, de Finest Surprise – Car. In deze loterijen worden luxe auto’s zoals Jaguar, Porsche, BMW, Bentley, Audi R8, McLaren en Aston Martin verloot. Per trekking worden er 2.300 loten verkocht. Deze loten kosten 139 Amerikaanse dollar per stuk.

Loten zijn te koop in de terminals 1, 2 en 3 van het vliegveld Dubai International en Al Maktoum International Airport. Ook kun je loten kopen in het Jumeirah Beach Hotel en The Irish Village Shop.

Als je wint, zorgt de loterij ervoor dat de auto bij jou thuis wordt bezorgd. Je ontvangt je prijs dus volledig kostenloos en zonder dat je iets hoeft te regelen.

Finest Surprise – Bike

Behalve auto’s, worden er ook motorfietsen verloot. Om kans te maken op een luxe motorfiets, koop je loten voor Finest Surprise – Bike. Deze loten zijn te koop op de twee internationale vliegvelden van Dubai, in het Jumeirah Beach Hotel en in The Irish Village Shop.

Per trekking wordt er één motorfiets verloot onder de 1.000 deelnemende loten. Er worden namelijk 1.000 loten per trekking verkocht. Deze loten kosten 100 per stuk.
Net zoals bij Finest Surprise – Car, zorgt de loterij ervoor dat je prijs, de luxe motorfiets, kostenloos bij je thuis wordt bezorgd.