meedoen met el gordo loterijEl Gordo is een speciale loterij waarmee u kunt meedoen om de zeer riante jackpot te winnen. Deze Spaanse loterij is zo speciaal vanwege het feit dat deze één maal per jaar wordt gehouden. De jaarlijkse trekking is op 22 december en wordt ook wel de kerstloterij of kersttrekking genoemd. Deze trekking is daarnaast extra speciaal vanwege het feit dat de winnende nummers gezongen worden door weeskinderen. Elk jaar levert dit weer prachtige liederen op. In dit artikel wordt meer informatie gegeven over deze speciale trekking en hoe u daar aan kunt meedoen.

En natuurlijk hoe u kans maakt op de fantastische jackpot prijzen die te winnen zijn in de Spaanse El Gordo loterij. El Gordo is namelijk een van de meest lucratieve buitenlandse loterijen.

Hoe werkt het?

Deze loterij werkt als volgt: u heeft de keuze om vijf verschillende getallen te kiezen. U kunt kiezen uit de getallen 1 tot en met 54. Naast deze vijf getallen kiest u ook één bonusgetal. U kunt kiezen uit de getallen 1 tot en met 10. Heeft u alle zes getallen goed gekozen? Dan bent u de winnaar van de gigantische jackpot van El Gordo.

De prijs voor een lot variëren van vijftig eurocent tot een euro per lot. Het is dus toegankelijk voor iedereen om mee te doen. Het spreekt voor zich dat u een lot kunt kopen via het internet.

€2 miljard euro uitgekeerd

Naast de gigantische jackpot keert El Gordo jaarlijks meerdere miljoenen euro’s uit. In 2011 liep het uitgekeerde bedrag maar liefst op naar 2 miljard euro. De jackpot was gevallen in een pittoresk dorpje in Spanje waarbij elke winnaar (die een lot heeft gekocht) beloond werd met maar liefst 400.000 euro.

De kans om de daadwerkelijke jackpot te winnen is klein. Maar het is geruststellend dat kleinere prijzen een win kans van ongeveer 1 op 10 hebben.

“Het is een waar spektakel”

Dit was de omschrijving van één van de winnende deelnemers van El Gordo. Eigenlijk is het niet in woorden uit te drukken hoe mooi deze loterij en trekking is. Onder de Spanjaarden is deze loterij dan ook zeer in trek. Elk jaar begint de dienst om 08.00 en om 08.30 zal de trekking beginnen. De weeskinderen krijgen verschillende kokers waarin de ballen zitten. Vervolgens zal een weeskind het getal zingen. Het bedrag wat gewonnen kan worden start vanaf 1000 euro. Het komt ook voor dat er speciale ballen in zitten. Deze speciale ballen kunnen zomaar 10.000 euro waard zijn.
Verschillende tv zenders volgen dit spektabel nauwlettend. De winnaars worden ook geïnterviewd wanneer dat mogelijk is. De uitzending van deze trekking duurt de gehele dag. Kunnen wij u de volgende keer feliciteren? Koop alvast een El Gordo lot.

koop uw loten online voor “El Gordo”