Oregon MegabucksOregon Megabucks was even wereldnieuws toen een Irakees via ‘n online gekocht lot mee kon doen aan de Megabucks Loterij en de hoofdprijs van 6,4 miljoen dollar won. De Megabucks loterij wordt georganiseerd door de Amerikaanse staat Oregon en is een van de weinige Amerikaanse loterijen waarbij je ook online loten kunt kopen. Je maakt drie keer per week kans om net zoals de gelukkige Irakees multimiljonair te worden. Elke maandag, woensdag en zaterdag vindt er namelijk een trekking van de Oregon Megabucks plaats.

Oregon Megabucks: een van de goedkoopste loterijen

Oregon Megabucks is één van de goedkoopste loterijen om aan mee te doen. Een lot kost slechts € 1,35. Loten kun je via The Lotter kopen per 6 stuks. Dit kost in totaal € 8,10. Als je meerdere bundels loten koopt of als je ineens loten koopt voor meerdere trekkingen, krijg je aantrekkelijke kortingen tot maximaal 25%. Kortingen en de mogelijkheid om op afstand mee te doen aan Amerikaanse loterijen, zijn niet de enige voordelen van online loten kopen. Een online gekocht lot kun je namelijk ook niet kwijtraken en omdat je de resultaten automatisch in je mailbox krijgt en prijzen worden bijgeschreven in je account, vergeet je ook nooit om een gewonnen prijs af te halen!

Oregon Megabucks behoort in de Verenigde Staten tot de meest populaire loterijen. Deze loterij schenkt net zoals Nederlandse loterijen als de Postcodeloterij en de Staatsloterij een deel van de opbrengst aan goede doelen. Zo ontvingen openbare scholen ruim 5 miljard dollar, werd 2 miljard dollar bijgedragen aan economische ontwikkeling van de staat Oregon en werd er 900 miljoen dollar gestoken in natuurbescherming in Oregon.

Pluspunten Oregon Megabucks

Dit vrijgevige gedrag wordt gewaardeerd door veel Amerikanen en buitenlandse deelnemers aan de Oregon Megabucks. Wat verder aanspreekt, is de eenvoudig van deze loterij. Elke deelnemer kiest 6 getallen uit tussen 1 en 48. Je wint de hoofdprijs als je 6 getallen goed hebt, de tweede prijs als je 5 getallen goed hebt, de derde prijs als je 4 getallen goed hebt en de vierde prijs als je 3 getallen goed hebt. Bij de Oregon Megabucks geen ingewikkeld gedoe met reservegetallen, bonusgetallen of moeilijk te volgen prijzenschema’s. De prijzen zijn bruto. Op elke prijs wordt 38% kansspelbelasting ingehouden door de staat Oregon. Je krijgt de prijs vervolgens netto uitgekeerd.

Enkele leuke feiten over de Oregon Megabucks:

  • Je winkansen zijn 1 op 26. Voor een loterij is dit extreem hoog.
  • In totaal 230 mensen zijn dankzij Oregon Megabucks miljonair geworden. Ben jij de volgende?
  • De jackpot van Oregon Megabucks kan oplopen tot maximaal 30 miljoen dollar.
  • De warme nummers zijn: 22, 40, 2, 25, 31, 33 en 46. Deze vielen allen  minimaal 25 keer afgelopen jaar.
  • De koude nummers zijn: 45, 28, 7, 14, 1, 4 en 36. Deze vielen afgelopen jaar maximaal 14 keer.

KOOP JE LOTEN ONLINE!