meedoen met de powerballWilt u ook meespelen met één van de grootste loterijen van de wereld? Koop dan online een lot en speel mee met de eerst volgende trekking. Powerball en Mega Millions zijn de grootste loterijen van de wereld. Het zijn de loterijen met de meeste deelnemers en zodoende ook met de grootste jackpots.

De Powerball-jackpot start elke keer met 40 miljoen dollar. Dat betekent dat als je de jackpot wint, je sowieso 40 miljoen dollar wint. De jackpot kan behoorlijk oplopen. Op 13 januari 2016 viel op een woensdag de record jackpot van maar liefst 1,6 miljard dollar ! Dit is het resultaat van een nieuwe aanpak van de Powerball-loterij waardoor de jackpots nog harder oplopen dan voorheen.

Hoe doe je online mee aan de Powerball loterij?

Powerball is een Amerikaanse loterij. Vanuit de oostkust tot de westkust van Amerika en van Texas tot Alaska spelen Amerikanen mee in deze loterij. Gelukkig hoef je niet meer naar de Verenigde Staten van Amerika af te reizen. Tegenwoordig kun je namelijk ook je Powerball loten online kopen. Dit kan bijvoorbeeld via The Lotter.

Via The Lotter kun je goedkoop en veilig je Powerball-loten kopen. Voor € 13,50 koop je drie loten, waardoor je driemaal kans maakt op die gigantische Powerball-jackpot. Dat is € 4,50 per lot. Een stuk goedkoper dan een Staatslot. Als je meerdere loten tegelijk koopt of je koopt ineens loten voor meerdere trekkingen, krijg je aantrekkelijke kortingen via The Lotter. Deze kortingen kunnen oplopen tot maar liefst 25%.

Per lot kruis je een vijftal getallen aan en één Powerball. De Powerball, dat is vergelijkbaar met het reservegetal in de Nederlandse Lotto. De vijf getallen kies uit een reeks van 1 tot en met 69. Je kunt ook “de computer” een quick pick laten doen. Persoonlijk vind ik het wel leuker om mee te spelen met mijn eigen geluksgetallen. Naast deze vijf getallen, kies je ook nog een Powerball uit. Dit is één getal uit een reeks van 1 tot en met 26. De meest voorkomende Powerball-getallen zijn overigens 12, 14, 16, 29, 31 en 39. De minst voorkomende zijn 60, 61, 63, 65, 66 en 67.

speel mee met de Powerball loterij  

Hoe win je de Powerball loterij?

Elke woensdag en elke zaterdag vindt er een trekking van de Powerball-loterij plaats. Er worden dan vijf getallen getrokken en één Powerball. De formulieren met vijf juiste getallen en de juiste  Powerball winnen de jackpot. Valt de jackpot niet? Dan wordt deze doorgeschoven naar de volgende trekking van de Powerball-loterij. Op deze manier loopt de jackpot snel op tot duizelingwekkende hoogten. Tot nu toe staat het record op 1,6 miljard dollar. Het zou zomaar kunnen dat binnenkort dit record verbroken wordt en er iemand 2 miljard dollar rijker gaat worden.

Nadat je je Powerbal loten online hebt aangekocht, krijg je ingescande exemplaren van jouw loten van The Lotter. Op deze manier weet je zeker dat je meedoet. Het originele lot wordt door The Lotter bewaard in een kluis. Zo kun je nooit je lot kwijtraken. Als je prijs hebt, krijg je automatisch bericht en wordt het prijzengeld automatisch in je account gestort. Op deze manier vergeet je nooit je prijzen te incasseren.

Als u uw Powerball loten online koopt via The Lotter, krijgt u automatisch per e-mail de uitslagen. Als je dat wil, kun je zelfs de uitslagen ontvangen via SMS. Je kunt helemaal alles in de gaten houden als je na het aankopen van je loten de app van The Lotter downloadt.

Je wint al vanaf 0 goede getallen en een juiste powerball. In dat geval win je tot maximaal 12 dollar. Het draait natuurlijk allemaal om die Powerball-jackpot. Die win je als je vijf getallen goed hebt en ook de Powerball goed hebt aangekruist op je Powerball formulier.

Maar voor alles geldt: je moet wel meedoen om te kunnen winnen. Of, zoals Amerikanen het zo mooi zeggen: You have to be in, to win!

doe mee voor de powerball jackpot  

Grootste Powerball jackpots allertijden

Op 13 januari 2016 viel de grootste Powerball jackpot allertijden. Sterker nog: deze jackpot heeft het wereldrecord in handen. De 1,6 miljard dollar die viel na de Powerball-trekking van 13 januari 2016 is namelijk de hoogste jackpot van een loterij die ooit is uitgekeerd. Geen enkele loterij op de wereld keerde ooit een jackpot uit hoger dan 1,6 miljard dollar. Uiteindelijk wonnen vier deelnemers deze prijs, waardoor ze elk 400 miljoen dollar bruto wonnen.

Op 2 maart 2016 was de Powerball-jackpot al 13 trekkingen na elkaar niet gevallen. Daardoor was de jackpot opgelopen tot een bedrag van 292 miljoen dollar. Dat is geen 1,6 miljard, bij lange niet, maar wel veel hoger dan de maximale jackpots in de Postcode Loterij en de Staatsloterij. Daarna viel de Powerball-jackpot wederom 18 keer niet. Op 7 mei won een speler 430 miljoen dollar. Op 30 juli 2016 won een Amerikaanse loterijdeelnemer uit de staat New Hampshire het geweldige bedrag van 478 miljoen dolar. Er zit dus weer een stijgende lijn in de Powerball jackpots.