SuperEnaLottoDe Italiaanse Lotto (SuperEnaLotto) is een van Europa’s loterijen met de hoogste hoofdprijs! Behalve heerlijke pasta’s maken, kunnen ze in Italië ook prima loterijen organiseren. De SuperEnaLotto is populair bij vele loterijspelers die iet in Italië wonen. Zolang de jackpot niet valt, loopt de jackpot op! Een maximum jackpot is er niet. In 2009 won de gelukkige winnaar van de jackpot een bedrag van € 147,8 miljoen. Amper ‘n jaar later viel een jackpot van € 177,8, een Italiaans record en een van de hoogste jackpots die ooit in Europa is gevallen. In 2014 viel een jackpot van € 40,2 miljoen. Op dit moment bedraagt de jackpot niet minder dan: 

De SuperEnaLotto is een ware happening in Italië. Hoe langer de jackpot niet valt, hoe hoger de jackpot oploopt bij deze Italiaanse lotto en hoe hoger de lottokoorts oploopt in Italië en ver daarbuiten. Van heinde en verre kwamen mensen naar Italië om loten te kopen voor de SuperEnaLotto om zo kans te maken op de jackpots die regelmatig de 100 miljoen euro overschreden. Goed nieuws: je hoeft niet meer naar Italië af te reizen om loten te kopen voor de SuperEnalotto. Meespelen met deze Italiaanse loterij kan ‘gewoon’ via internet.

Online meedoen met SuperEnaLotto

Meedoen met buitenlandse loterijen via internet heeft – behalve dat je niet naar Italië hoeft af te reizen (al is dat geen heel erge straf) – diverse voordelen, zoals:

• Je koopt je loten snel, eenvoudig en betrouwbaar via internet, waarbij je kunt betalen via onder andere iDeal, Neteller of Skrill.
• Via de sms of e-mail krijg je automatisch bericht over de uitslagen van trekking en gewonnen prijzen worden automatisch bijgeschreven op jouw bankrekening!
• Je speelt al mee voor € 1,50 per lot en je krijgt tot 25% korting als je meerdere loten koopt of aan meerdere trekkingen meedoet!
• Je maakt meer kans op prijzen dan bij de Nederlandse loterijen en je wordt niet lastig gevallen met onzinprijzen zoals ijsjes en bioscoopbonnen!

Vroeger – en dan praten we over voor 2009 – verliep de Italiaanse loterij nogal chaotisch. In een zestal steden werd ‘n bal getrokken. Dus er kwam een nummer uit Bari, een nummer uit Florence, ‘n nummertje uit Milaan, ‘n nummer uit Napels, eentje uit Palermo en natuurlijk kon ook de Italiaanse hoofdstad Rome niet ontbreken. Tegenwoordig verloopt zelfs in Italië de loterij efficiënt en worden alle ballen gewoon in één keer getrokken, onder toeziend oog van ‘n onafhankelijke notaris! Dat moet ook wel, gezien de extreem hoge bedragen die gemoeid zijn met deze Italiaanse lotto.

Meedoen is simpel! Nadat je ‘n lot hebt aangeschaft, kies je uit 90 getallen in totaal 6 getallen. Je wint de jackpot als je alle 6 de getallen goed hebt en je hebt al prijs vanaf 3 goede getallen.  Veel Italianen verdiepen zich in welke getallen vaak vallen. De ‘geluksgetallen’ zijn 1, 55, 82, 85, 88 en 90. Zo zie je maar dat de getallen eerlijk spreiden over het hele formulier niet eens hoeft. Je kunt zelf je zes getallen uitkiezen, maar je kunt dit ook door de computer laten doen.

koop online je lot voor SuperEnaLotto

Online meespelen met de Italiaanse lotto betekent ook dat je automatisch bericht krijgt als je in de prijzen bent gevallen en dat de door jou gewonnen prijs automatisch op je bankrekening wordt gestort. Geen gedoe dus meer met beschadigde loten of vergeten om je lot te verzilveren. Als je het leuk en spannend vindt om de loterij op televisie te volgen, kan dat uiteraard ook! Drie keer per week wordt dit spektakel op de Italiaanse TV uitgezonden. Hier alvast een voorproefje: