De UK Thunderball loterij is gebaseerd op haar Amerikaanse counterpart, the USA Powerball Loterij en lijkt dan ook in grote mate op deze Amerikaanse superloterij. In het Verenigd Koninkrijk en in Europa staat de UK Thunderball loterij bekend als ‘n loterij met erg grote kansen om ‘n prijs te winnen.

UK Thunderball loterij

meedoen met de uk thunderball lottoOp 12 juni 1999 vond de eerste trekking plaats van de UK Thunderball Loterij plaats. De UK Thunderball Loterij wordt georganiseerd door Camelot Company. Dit is de officiële Engelse Nationale Loterij, vergelijkbaar met de Staatsloterij in Nederland of de Nationale Loterij in België.

Om mee te doen dien je vijf getallen tussen de 1 en 39 uit te kiezen en één reservegetal. Dit reservegetal wordt in het Verenigd Koninkrijk de Thunderball genoemd. Vandaar ook de naam van de loterij. Met de Thunderball kun je behalve extra prijzen ook kans maken op de jackpot. Het getal van de Thunderball ligt tussen de 1 en de 14.

Online kun je loten kopen voor € 3,40 per stuk, terwijl je minimaal 3 loten ineens moet kopen. Voor een luttel bedrag van € 10,20 maak je dus kans op de UK Thunderball Lotto. Een ander voordeel van online meedoet aan de Britse loterij is dat hoe meer loten je koopt, hoe groter je voordeel is. Meedoen aan vijf trekkingen van de Engelse loterij levert je al 15% korting op. Dit loopt op tot de maximale korting van 25% als je meedoet aan 52 trekkingen van de UK Thunderball. Dan maak je dus elke week kans op de jackpot van de UK Thunderball loterij.

Elke woensdag om 22.30 (GMT), vrijdag om 22.35 (GMT) en zaterdag om 20.30 uur (GMT). Let op: GMT is de Britse tijd, dat is gedurende de zomertijd twee uur vroeger en gedurende de wintertijd één uur vroeger dan in Nederland en België. Je hoeft overigens de trekking niet live te kijken. De uitslagen worden telkens na de trekking gepubliceerd op de website van The Lotter en je krijgt automatisch bericht per e-mail of SMS als je met een van je loten een prijs hebt gewonnen.

Bekijk hier ‘n voorbeeld van hoe de trekking in z’n werk gaat:

Prijzen UK Thunderball Lotto

De hoofdprijs van de UK Thunderball Lotto bedraagt 500.000 Engelse pond. 1,35 euro staat gelijk aan één Britse pond, dus om de prijs in euro’s te berekenen moet je deze 500.000 Britse ponden met 1,35 vermenigvuldigen. Dan kom je uit op ongeveer 675 duizend euro. Om dit bedrag te winnen, moet je wel de vijf getallen juist op je formulier hebben en de juiste Thunderball hebben uitgekozen. De rest van de prijzentabel ziet er als volgt uit:

 

2e prijs5 getallen goed£ 5.000
3e prijs4 getallen goed en de Thunderball goed£ 250
4e prijs4 getallen goed£ 100
5e prijs3 getallen goed en de Thunderball goed£ 20
6e prijs3 getallen goed£ 10
7e prijs2 getallen goed en de Thunderball goed£ 10
8e prijs1 getal goed en de Thunderball goed£ 5
9e prijs0 getallen goed, maar wel de Thunderball goed£ 3

speel mee met de UK thunderball lotto