Jackpot van 533 miljoen dollar valt in Mega Millions loterij

Mega Millions staat te boek als één van de grootste loterijen ter wereld. De kans is groot dat het zelfs de grootste loterij is, zeker wanneer we kijken naar de hoogte van de jackpot. Deze bereikte onlangs namelijk het immense bedrag van 533 miljoen dollar (omgerekend zo’n 450 miljoen euro).

Dit is het op drie na hoogste jackpot van Mega Millions. Momenteel staat de jackpot echter alweer een stuk lager. Hoe dat kan? Omdat de jackpot onlangs gevallen is. Het winnende lot werd verkocht bij een Lukoil-tankstation in Riverdale, een plaats in de Amerikaanse staat New Jersey.

Wil je kans maken op de Mega Millions jackpot? Speel dan mee met deze loterij.

KLIK OM MEE TE DOEN AAN DE MEGA MILLIONS LOTERIJ >>>

Eén gelukkige winnaar

Bij Mega Millions zijn hoge bedragen te winnen. Er nemen dan ook mensen uit veel verschillende landen ter wereld deel aan deze loterij. De kans is dus aannemelijk dat mensen dezelfde cijfers kiezen. Indien de jackpot op een getallenreeks valt die door meerdere mensen gekozen is, moet de prijs gedeeld worden.

Dit was bij de onlangs gevallen jackpot echter niet het geval. De cijfercombinatie van het lot dat bij het tankstation in Riverdale verkocht werd, is door slechts één iemand gekozen. Hij of zij kan binnenkort dan ook het immense bedrag van 553 miljoen dollar bijschrijven op haar bankrekening.

Winnaar nog niet bekend

Aangezien het een enorm geldbedrag betreft, verwacht je mogelijk dat de winnaar zich al lang en breed gemeld heeft. Dit is echter niet het geval. Momenteel weet nog niemand wie de gelukkige winnaar is, ook de verkoper van het lot niet. Het zou zo maar kunnen dat de winnaar nog niet eens op de hoogte is van de winst.

Deze kans is echter bijzonder klein. Zeker aangezien er zo’n enorm bedrag op het spel staat. Het is aannemelijker dat de winnaar zich geen raad weet. Het lijkt natuurlijk allemaal leuk en aardig om zo’n hoog bedrag te winnen, maar het zet je leven wel compleet op zijn kop.

meespelen met buitenlandse loterijen meespelen met powerball loterij

Een vaste klant

De eigenaar van het tankstation weet weliswaar nog niet wie de winnaar is, maar hij verwacht dat het gewoon één van zijn vaste klanten is. En dat stemt hem natuurlijk tevreden. Dat geldt ook voor Paul Carelli, burgemeester van Riverdale.

Hij geeft ook aan blij te zijn dat het één van de vaste klanten is van het pompstation. Daarnaast hoopt hij dat de winnaar iemand is die het geld goed kan gebruiken en er goede dingen mee gaat doen.

Winst na aftrek van belastingen

Een hoog bedrag winnen in Mega Millions is natuurlijk leuk, maar dit heeft ook zo zijn nadelen. Ten eerste zet het natuurlijk je leven compleet op zijn kop. Ten tweede moet je een groot deel van je winst afstaan aan kansspelbelastingen. Dit is in Europa het geval, maar ook in de Verenigde Staten.

Wanneer de winnaar ervoor kiest om zijn geld uit te laten betalen, houdt hij een bedrag van ‘slechts’ 324 miljoen dollar (264 miljoen euro) over. Nog een heerlijk bedrag natuurlijk, maar wel zonde dat er een dikke 200 miljoen euro verloren gaat aan belastingen.

Wat te doen met al dat geld?

Vrijwel iedereen droomt weleens van het winnen van een grote geldprijs in een loterij. Voor de winnaar van Mega Millions kunnen deze dromen nu werkelijkheid worden. Maar ja, wat moet je toch met al dat geld. Je kunt er een huis voor kopen, een nieuwe auto en heel veel andere leuke dingen.

Maar dan nog blijft er een ongekend hoog bedrag over. De winnaar van de Mega Millions jackpot probeert zichzelf nu ongetwijfeld ook antwoord te geven op deze vragen. Indien hij alles op een rijtje heeft gezet, meldt hij zich vast en zeker met zijn winnende lot.

Winnaar niet anoniem

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de winnaar zich bekendmaakt. Sterker nog: hij of zij is zelfs verplicht zich te melden. De wet van de staat New Jersey staat namelijk niet toe dat winnaars anoniem blijven. Ze hebben maximaal een jaar de tijd om naar buiten te treden.

Toch bestaat er in de meeste staten een mogelijkheid om min of meer anoniem te blijven. Hoe? Door het winnende lot niet te voorzien van je eigen naam en handtekening, maar door er een stichting op te vermelden.

SPEEL MEE MET MEGA MILLIONS   

Tagged with:

Leave a Comment