Mega Millions jackpot loopt op naar 1,6 miljard dollar

Als trouwe deelnemer aan een loterij hoop jij zo af en toe natuurlijk op een leuke prijs. Wanneer je meespeelt, maak je hier natuurlijk altijd kans op. Ook ding je mee naar de hoofdprijs. Bij de meeste loterijen bestaat deze prijs uit een flink miljoenenbedrag. Dit is natuurlijk altijd lekker om te winnen. Met deze miljoenen kun jij jouw wensen namelijk grotendeels in vervulling laten gaan. Is de jackpot van de loterijen in jouw land echter niet hoog genoeg voor jou? Richt je dan eens tot buitenlandse loterijen, zoals Mega Millions. De jackpot van deze Amerikaanse loterij gaat momenteel namelijk richting de 2 miljard dollar. Wanneer jij dit bedrag wint, kun jij echt al jouw wensen in vervulling laten gaan!

Klik hier om mee te spelen voor een jackpot van 1,6 miljard dollar >>>

Het te winnen bedrag

Het exacte bedrag dat deelnemers aan Mega Millions momenteel kunnen winnen, is 1,6 miljard dollar. Een bizar hoog bedrag natuurlijk. Slechts één keer eerder kwam het voor dat een loterij in de Verenigde Staten zo’n hoge jackpot bereikte. De meeste andere loterijen vallen in het niet met de loterijen in Amerika. In veel landen kun jij namelijk ‘slechts’ een paar miljoen winnen. Wat de oorzaak is van deze grote verschillen? De loterijofficials in de Verenigde Staten hebben de afgelopen jaren de kans op het winnen van de jackpot verkleind. Doordat de jackpot telkens een financiële injectie krijgt wanneer deze niet valt, loopt deze dus steeds verder op. Hierdoor kan de jackpot tot enorme hoogtes stijgen, zoals nu ook het geval is.

Hoogste jackpot in de geschiedenis van de Verenigde Staten

De loterijen in de Verenigde Staten staan bekend om hun hoge jackpotten. Toch kwam het niet veel vaker voor dat er in een loterij liefst 1,6 miljard dollar te winnen was. Slechts één keer eerder was dit het geval. Op 13 januari 2016 stond de jackpot van de Powerball-loterij namelijk op hetzelfde bedrag. De hoogste jackpot die Mega Millions voorheen ooit bereikte, was 656 miljoen dollar. Dit gebeurde in maart 2012. Recentelijk, in juli van dit jaar, bereikte de jackpot ook al een ongekend hoog bedrag, namelijk 559,7 miljoen dollar. Dit keer is hier dus nog een flinke schep bovenop gedaan!

Op eenzame hoogte?

Momenteel moet Mega Millions de eerste plek in de top 10 met hoogste jackpotten in de Verenigde Staten nog delen met de Powerball-loterij. Het is echter maar de vraag hoe lang dit gaat duren. Indien er vanavond (dinsdag) geen winnaar komt, stijgt de jackpot namelijk alleen nog naar verder. Dit zou dus betekenen dat Mega Millions de Powerball-jackpot uit 2016 van de troon stoot als hoogste aller tijden in de Verenigde Staten.

Hoe werkt het spel?

Deelnemers aan Mega Millions moeten allereerst natuurlijk een lot hebben. Zonder lot maak je immers geen kans op de jackpot. Deelname aan deze Amerikaanse loterij gaat mogelijk iets anders dan jij gewend bent. In eerste instantie moet jij namelijk vijf nummers tussen de 1 en de 70 selecteren. Daarnaast selecteer jij nog een zogeheten Mega Ball, een getal tussen de 1 en de 25. Twee keer per week, op de dinsdag- en vrijdagavond, vindt er een trekking plaats. Om de jackpot te winnen, moet jij alle vijf de getallen tussen de 1 en de 70 en de Mega Ball tussen de 1 en de 25 goed hebben. Alleen wanneer je hierin slaagt, maak jij aanspraak op de jackpot. Zijn er meerdere mensen met de juiste cijfercombinatie? Dan wordt de jackpot verdeeld tussen deze mensen. Vaak komt dit echter niet voor. Want hoe groot is nou de kans dat iemand vijf precies dezelfde getallen en ook nog een dezelfde Mega Ball als jij selecteert? Hartstikke klein natuurlijk!

Meespelen met Mega Millions

Wil jij een keer grof geld verdienen? Dan is meespelen met Mega Millions natuurlijk de moeite waard. Wanneer jij een lot hebt gekocht, maak je namelijk kans op de jackpot. Niet alleen Amerikanen kunnen deelnemen aan deze loterij, maar ook jij kunt een lot kopen. Probleem is alleen dat veel mensen niet waar zij terecht kunnen voor het kopen van een lot in deze Amerikaanse loterij. Neem in dat geval eens een kijkje op de website van The Lotter. Hier kun jij namelijk loten kopen voor loterijen over de hele wereld, waaronder Mega Millions. Kies jouw vijf nummers en een Mega Ball, reken het lot af en jij dingt mee naar de hoofdprijs van 1,6 miljard dollar. Uiteraard kun jij hier ook meerdere loten voor Mega Millions kopen. Heb jij jouw lot(en) aangeschaft? Wie weet mag jij dan straks dit enorme bedrag wel bijschrijven op jouw bankrekening.

speel mee voor de 1,6 miljard dollar  

Tagged with:

Leave a Comment