Veranderingen Mega Millions:

De organisatie van Mega Millions voert wat aanpassingen door aan de loterij. De afgelopen vijftien jaar is Mega Millions uitgegroeid tot een van de grootste loterijen in de Verenigde Staten van Amerika. Het format bleef ongewijzigd. Tot nu toe. De trekking van 31 oktober 2017 is de eerste trekking van Mega Millions nieuwe stijl.

Voortaan kruis je vijf nummers aan uit de reeks van 1 tot en met 70 in plaats van 1 tot en met 75. Het aantal Mega Ball-nummers wordt wel opgehoogd, van 15 naar 25.

In dit artikel zetten we de gevolgen van deze veranderingen voor je op een rijtje.

Grotere winkansen en hogere prijzen

De minimale jackpot bedraagt nu 15 miljoen dollar. Deze wordt opgehoogd naar 40 miljoen dollar. Elke jaar nadat de jackpot is gevallen, begint Mega Millions dus weer met een jackpot van 40 miljoen euro. Dit moet hogere jackpots opleveren. Dat is ook precies de bedoeling van de organisatie van Mega Millions. Spelers spelen namelijk het liefst om zo groot mogelijke jackpots en daarin bleef Mega Millions toch wat achter ten opzichte van concurrent Powerball.

De kans om ‘n prijs te winnen, neemt ook toe. De kans om miljonair te worden via Mega Millions is 1 op 18 miljoen, maar wordt groter: 1 op 12 miljoen.

Ook aan de lagere prijzen worden wijzigingen doorgevoerd. De prijs bij vier juiste getallen en het juiste Mega Millions-getal neemt bijvoorbeeld toe van 5.000 dollar naar 10.000 dollar.

 Laatste keren Mega Millions oude stijl

Elke dinsdag en vrijdag zijn er trekkingen van Mega Millions. Deze week kun je dus voor de laatste keren Mega Millions oude stijl spelen. De jackpot staat op 25 miljoen dollar. De tweede plek is 1 miljoen dollar. Je doet al mee voor slechts € 2,10 per ticket. Hiermee is Mega Millions een van de goedkoopste loterijen. Een van de goedkoopste kansen om miljonair te worden dus.

Afgelopen vrijdag won een deelnemer uit Michigan de jackpot van 43 miljoen dollar. Hierna is de jackpot weer gereset.

doe mee met mega millions  

Tagged with:

Leave a Comment