De BankGirlo Loterij is een Nederlandse loterij die net zoals de Nationale Postcode Loterij en de Vriendenloterij wordt georganiseerd door de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. Kenmerk van deze loterijen zijn de agressieve reclamecampagnes, de lage uitkeringspercentages en het steunen van goede doelen. De BankGiro Loterij werd opgericht in 1961.

Kleine kans op prijzen bij de BankGiro Loterij

Ongeveer de helft van de inleg van de BankGiro Loterij gaat naar goede doelen. Dit betreffen met name goede doelen op het gebied van cultuur, waaronder vooral veel musea. Zo worden het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum financieel ondersteund vanuit de inleg van de BankGiro Loterij. Per jaar wordt ruim 60 miljoen euro weggegeven aan goede doelen. Er doen ongeveer 600.000 mensen mee aan de BankGiro Loterij.

Net zoals bij de Postcode Loterij hoef je bij de BankGiro Loterij niet lang na te denken over in te vullen getallen of het eindcijfer dat je neemt. Je speelt namelijk mee met de laatste vijf cijfers van je bankrekeningnummer of gironummer. 14 keer per jaar vindt er ‘n trekking plaats van de BankGiro Loterij. De hoofdprijs bedraagt 1 miljoen euro. Verder bestaat een groot deel van de prijzen van de BankGiro Loterij uit prijzen in natura. Dat varieert van leuke prijzen zoals een Apple iPad Air II en een Samsung Smart TV tot regelrechte rommel. Een opsomming:

  • Een reistrolley met ‘n afbeelding van een mesje met een parel
  • een spellendoos
  • een kookboek
  • een rituals hand care pakket
  • een nostalgische foto
  • een cadeaukaart van de Hema
  • een cadeaukaart van Bol.com

Onlangs nog werd de BankGiro Loterij veroordeeld wegens een misleidende reclame waarin consumenten werd wijsgemaakt dat ze gratis Efteling-tickets hadden gewonnen. Dat was niet bepaald de eerste keer dat de organisator van de BankGiro Loterij negatief in het nieuws kwam.

Ons advies: de BankGiro Loterij opzeggen en meedoen aan een loterij waar u meer kans maakt op prijzen en waar echte prijzen worden uitgekeerd.