Buitenlandse loterijen mogen aan de slag in Nederland

De rechtbank in Amsterdam heeft de Nederlandse Kansspelautoriteit op de vingers getikt. De conclusie van de rechter is dat het Nederlandse beleid van geen kanten deugt. De Kansspelautoriteit verlengde twee jaar geleden de vergunningen van bestaande goede doelen-loterijen, zoals de Nationale Postcode Loterij, de Staatsloterij en de Bank Giro Loterij. Buitenlandse loterijen werden buiten de deur gehouden.

Rechter veegt de vloer aan met de Kansspelautoriteit

Dit overigens op voorspraak van de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, die het meespelen met buitenlandse loterijen door Nederlandse spelers wilde voorkomen. De aanvraag van het bedrijf Lottovate werd daarom afgewezen door de Nederlandse Kansspelautoriteit. Lottovate was het hier niet mee eens en stapte naar de rechter in Amsterdam. De rechter stelde Lottovate in het gelijk. De Kansspelautoriteit had onvoldoende onderbouwd waarom er geen vergunningen uitgereikt kunnen worden aan andere loterij-organisaties dan de Postcodeloterij, de Vriendenloterij, de Bankgiro Loterij en het samenwerkingsverband van Goede Doelen-loterijen.

De rechter in Amsterdam heeft de Kanspelautoriteit opgedragen om opnieuw een besluit te nemen. De Kansspelautoriteit gaat dit ook doen. De Kansspelautoriteit heeft het vonnis van de rechter uitvoerig bestudeerd en ziet geen enkel argument om bezwaar te maken tegen dit vonnis. Door dit besluit kunnen Lottovate en andere geïnteresseerde buitenlandse loterijen, aanspraak maken op een vergunning om loterijen in Nederland te mogen organiseren.

Lottovate vergunning tot 1 januari 2017

Lottovate en andere geïnteresseerde buitenlandse loterijen, moeten uiteraard wel aan de strikte voorwaarden van de Kansspelautoriteit voldoen. Overigens voorwaarden die door de Staatsloterij met handen en voeten zijn getreden.  Zo moet bekend zijn wie het management van de organisatie is en moeten zij een bewijs van goed gedrag kunnen overleggen. Er moet een procedure zijn opgesteld waarin de trekking staat beschreven, er moet geld afgedragen worden aan goede doelen en de trekkingsprocedure moet gecontroleerd worden door onafhankelijke experts.

Als Lottovate dit allemaal voor elkaar weet te boksen, krijgen ze een vergunning tot 1 januari 2017. Op 1 januari 2017 verlopen namelijk alle vergunningen van alle Nederlandse loterijen. Op deze datum kunnen geïnteresseerde loterijen, weer een nieuwe vergunning aanvragen.

Tot die tijd kun je natuurlijk via onder andere The Lotter tegen voordelige prijzen op betrouwbare wijze loten kopen voor alle grote loterijen ter wereld. Een paar voorbeelden hiervan zijn de Amerikaanse loterijen Powerball en Mega Millions, alsook de Spaanse El Gordo Loterij.

 

 

 

Tagged with:

7 Responses to “Buitenlandse loterijen mogen aan de slag in Nederland”

 1. It’s my belief that mesothelioma is most dangerous cancer. It contains unusual features. The more I really look at it the more I am convinced it does not act like a real solid flesh cancer. In the event mesothelioma is usually a rogue viral infection, then there is the probability of developing a vaccine and also offering vaccination to asbestos open people who are at high risk connected with developing future asbestos linked malignancies. Thanks for expressing your ideas about this important health issue.

 2. Hello there, You’ve done a fantastic job. I抣l definitely digg it and in my opinion recommend to my friends. I’m sure they’ll be benefited from this web site.

 3. An impressive share! I’ve just forwarded this onto a co-worker who was
  conducting a little homework on this. And he actually bought me breakfast
  due to the fact that I found it for him… lol. So allow
  me to reword this…. Thank YOU for the meal!! But
  yeah, thanx for spending the time to discuss this issue here on your site.

Leave a Comment