Een kraslot wat al eerder is uitgegeven maar nog steeds kan worden ingeleverd om je geldprijs op te vragen is het December Kalender 2015 10 euro kraslot. Misschien heb je het destijds voor jezelf gekocht of heb je het van iemand cadeau gekregen. Met de bijgeleverde cadeau envelop is het een leuk aardigheidje om aan iemand te geven. Je brengt iemand elke dag een krasspelletje en daarmee geef je iemand kans op het winnen van een leuke prijs. Natuurlijk was het het leukste om dit spel ook daadwerkelijk in december 2015 te spelen. Maar het kan zijn dat je het nog niet hebt ingeleverd en dan ligt er nog een leuk extraatje op je te wachten. Je hebt tot en met 30 november 2017 de tijd om je prijs op te vragen. Na deze datum is het kraslot niet meer geldig en vervalt je aanspraak op een eventuele prijs.

Ook in 2015 waren er leuke prijzen

december kalender 2015 kraslotHet December Kalender 2015 kraslot heeft een prijzenpot van 6,7 miljoen euro te vergeven. Er zijn 1 miljoen van deze loten in productie genomen. 511.656 van de krasloten herbergen een prijs. omgerekend geeft je dat een kans van 1 op 1,95 om iets te winnen. Het prijzenschema is vastgelegd bij de Kamer van Koophandel in Den Haag. Het blijkt dat er 2 krasloten met de hoofdprijs in omloop zijn. De hoofdprijs bedraagt  een leuke 250.000 euro. Wat je echter ziet in de praktijk is dat bij krasloten de grotere geldprijzen niet zo heel vaak voorkomen.

Vaak gaat het om slechts kleine prijzen waar je net je investering in je kraslot mee kan terug verdienen. Zo zijn de laagste prijzen bij de December Kalender 2015 bijvoorbeeld vast gesteld op 5 en 10 euro. Als je het prijzenschema van een kraslot vergelijkt met het prijzenschema in een loterij zal je merken dat daar de prijzen wat gelijkmatiger verdeeld zijn. Wat betreft het kans maken op een wat flinkere prijs ben je bij een loterij dus beter af dan bij het spelen van een krasspel. Alle hierboven genoemde bedragen zijn netto. De Lotto betaalt namelijk de kansspelbelasting zodat jij zelf geen belasting meer over je gewonnen prijs hoeft af te dragen.

Krassen in wintersferen

Het December Kalender 2015 10 euro kraslot heeft voor elke dag van de wintermaand december een eigen krasvakje. Elke dag kan je dus een vakje open krassen en zal je een symbool vinden. Er zijn in totaal 9 verschillende symbolen die allemaal met het thema december te maken hebben. Zo vind je onder andere symbolen voor hulst, kerstman, sneeuwpop, ster en kaars.

Aan het einde van de maand wanneer je alle vakjes hebt open gemaakt en alle symbolen verzameld hebt, kan je gaan tellen hoeveel er van elke soort hebt. In het prijzenschema kan je zien of jouw combinatie van symbolen resulteert in het winnen van een prijs. Je ziet dan ook meteen hoe hoog die eventuele prijs is. Hiernaast zijn er op de feestdagen in december nog extra spellen te spelen. Bij deze extra spellen kan je vakjes open krassen waarin verschillende bedrag wordt getoond. Heb je 2 dezelfde bedragen in een extra spel, dan heb je dat bedrag extra gewonnen.

december kalender 2015 kraslot