Klavertje 4 kraslotEen klavertje vier brengt geluk zeggen ze. Zou dat ook gelden voor het kraslot met dezelfde naam? Het kraslot Klavertje 4 heeft, zoals de naam al doet vermoeden, als thema het klavertje 4. Wanneer je veel geluk hebt, win je de hoofdprijs van 25.000 euro netto. Dit staat in grote letters op het kraslot vermeld en dat wil natuurlijk iedereen wel winnen toch?

Op het kraslot staat een grote klaver afgebeld, dat is de geluksklaver. Hier moet je als eerste de kraslaag van het lot weg krassen zodat zichtbaar wordt welk symbool eronder je geluksklaver schuilt.

Vervolgens kras je de 4 overige klavertjes open en kan je kijken welke symbolen daaronder verstopt zitten. Als er een symbool overeen komt met het symbool onder je geluksklaver, dan heb je een prijs gewonnen. Op het kraslot staat vermeld om wel bedrag het gaat. Je hebt een gratis lot gewonnen wanneer je het symbool GRATIS hebt bloot gelegd.

Dan kan je nog een keertje proberen of je een leuke prijs gewonnen hebt. Een Klavertje 4 kraslot kost 1 euro en wordt uitgegeven in een oplage van 8,16 miljoen exemplaren. De uiterste datum dat je je prijs kan opvragen is 31 mei 2018. Na deze datum worden prijzen niet meer uitgekeerd.

De gelukkige winnaar

De gelukkige winnaar gaat naar huis met de hoofdprijs van 25.000 euro netto. Als je wat minder geluk hebt ga je naar huis met een kleinere prijs of een gratis lot. Bij dit kraslot is de kans op het winnen van een prijs 1 op 4,88. Verreweg het grootste deel van de prijzen bestaat uit kleine geldbedragen van één of enkele euro’s.

Naarmate het om grotere bedragen, hoe kleiner de kans wordt op een winnend lot. Zo zijn er bijvoorbeeld 211.888 krasloten geproduceerd waarmee je 2 euro kunt winnen. Hierbij gaat het om een flink groter aantal dan Klavertje 4 loten waarmee je bijvoorbeeld 100 euro kan winnen. Dat zijn er in totaal nog geen 1000.

Het prijzenschema is gedoneerd bij de Kamer van Koophandel Den Haag en de kansspelbelasting wordt afgedragen door de uitgever van Klavertje 4. Daarom zijn de bedragen die genoemd worden op de krasloten ook netto prijzen.

Spannend om een klavertje open te krassen

Het bovengenoemde is trouwens iets wat in het algemeen voorkomt bij krasloten. Veelal worden er kleine prijzen uitgekeerd en worden kopers gelokt door op de kaart te benoemen hoe hoog de hoofdprijs is. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat je veel plezier kunt beleven aan het open krassen van de vakjes op je kraslot.

Je ziet meteen of je een prijs hebt gewonnen en dat maakt het openen van de vakjes meteen erg spannend. Dit heb je bijvoorbeeld niet wanneer je meedoet aan een buitenlandse loterij. Daarbij moet je enige tijd wachten voor de trekking is geweest en je kan zien of je iets gewonnen hebt.

Over het algemeen gaat het bij een loterij ook om hogere bedragen. Het directe resultaat van een kraslot is echter iets wat toch veel mensen aanspreekt en dat maakt het des te aanlokkelijker om steeds maar weer een nieuw kraslot te kopen.

klik voor een gratis kraslot