Maak m'n dag!Hoe mooi zou je dag zijn als je een van de hoofdprijzen op een kraslot van Maak m’n Dag zou winnen? Dan zou je dag gemaakt zijn toch? Op het kraslot staat vermeld dat de totale prijzenpot maar liefst ruim 1,8 miljoen euro bedraagt. De hoofdprijs is een bedrag van 10.000 euro. Deze komt 3 keer voor. Verder lopen de prijzen af naar 1000 euro, 100 euro, 40 euro tot aan 4 euro. Als troostprijs maak je kans op het winnen van een gratis lot.

Het gaat hier om netto bedragen aangezien de uitgever van het kraslot de kansspelbelasting zal afdragen. Bij de Kamer van Koophandel in Den Haag is het prijzenschema gedeponeerd. Een Maak m’n Dag kraslot kost 2 euro en is uitgegeven in een oplage van 1,75 miljoen exemplaren. In totaal zijn er 453.662 prijzen te vergeven.

Dat zorgt ervoor dat je een kans hebt op het winnen van een prijs van 1 op 3,86. Wanneer je een Maak m’n Dag kraslot hebt gekocht heb je tot en met 31 augustus 2018 de tijd om hem in te leveren en je prijs op te vragen. Na deze datum vervalt je aanspraak op een eventuele prijs.

Hoe maak je je dag?

De truc van een kraslot is dat je vakjes op het lot moet open krassen om te zien of je een prijs hebt gewonnen en hoe hoog deze is. Bij een Maak m’n Dag kraslot moet je eerst de twee vakjes die bovenaan de kaart staan open krassen. Dat zijn de zogenaamde winnende nummers. Hieronder staan 10 vakjes met een euroteken. Dat zijn je eigen nummers. Zijn er nummers uit deze twee groepen die met elkaar overeen komen, dan heb je de prijs gewonnen die onder het nummer vermeld staat.

Als je meer gelijke nummers hebt dan worden de vermelde prijzen bij elkaar opgeteld. Mocht er een DAG-symbooltje tevoorschijn komen onder de kraslaag, dan heb je 20 euro gewonnen. Bij het symbool GRATIS heb je een gratis kraslot van Maak m’n Dag gewonnen. Het Maak m’n Dag kraslot hoort bij een speciale reeks van krasloten. De andere loten uit deze reeks zijn Maak m’n Week en Maak m’n Maand en werken ongeveer volgens hetzelfde principe.

Hoe groot is de kans op een prijs?

Zoals bij veel krasloten het geval is, worden er ook bij Maak m’n Dag veel kleine prijzen uitgekeerd. De kans om de laagste prijs van 4 euro te winnen is 1 op 13,33. De kans om een wat hoger bedrag te winnen neemt al snel afneemt. Zo is de kans op een bedrag van 20 euro al 1 op 1506 en de kans op een prijs van 40 euro is 1 op 4545.

Dit zorgt ervoor dat meedoen met de krasloten van Maak m’n Dag een relatief dure manier is om mee te doen met een kansspel. Wil je meer kans maken op een grote prijs, dan kan je beter mee doen aan een loterij. Krasloten zijn makkelijk te verkrijgen en je kan meteen zien of je prijs hebt. Dat is natuurlijk leuk maar de keerzijde hiervan is dat je al snel nog een kraslot koopt om te kijken of je daarop misschien wel prijs hebt. Dat maakt deze vorm van kansspelen een risico voor het ontwikkelen van een gokverslaving.

speel met € 5 gratis en een gratis kraslot