Maak m'n Week kraslotEr is een nieuw 5 euro kraslot en dat heet Maak m’n Week. Het hoort bij de kraslotfamilie waartoe ook Maak m’n Dag en Maak m’n Maand toe behoren. Qua uiterlijk is dat ook wel te zien. Zo heeft het bijvoorbeeld dezelfde layout en kleurgebruik als het kraslot Maak m’n Dag. Ook de werking is hetzelfde: je moet beginnen het met open krassen van de ‘winnende nummers’.

Daarna maak je de vakjes onder ‘uw nummers’ open en ga je vergelijken of er nummers hetzelfde zijn. Als dat zo is dan win je de bijbehorende prijs. Zijn er meerdere nummers hetzelfde worden de bijbehorende prijzen bij elkaar opgeteld. Er is ook een mogelijkheid dat je het symbooltje WEEK treft. In dat geval win je 50 euro.

Het verschil tussen de Maak m’n Maand en Maak m’n Dag krasloten zit hem in het aantal open te krassen vakjes en de hoogte van de te winnen prijzen.

Bij Maak m’n Maand moet je meer vakjes open krassen en zijn de prijzen hoger. Doordat je kans maakt op een hogere prijs, ligt ook de aanschafprijs van dit kraslot wat hoger.

Veel kleine prijzen

Dit kraslot kost 5 euro in aanschaf en is geldig tot en met 31 augustus 2018. Na deze datum worden eventueel gewonnen prijzen niet meer uitgekeerd. Dit kraslot wordt uitgebracht in een oplage van 1 miljoen loten. Je hebt bij dit kraslot een winkans van 1 op 3,7. De twee hoofdprijzen die worden uitgedeeld zijn vast gesteld op 20.000 euro. De kleinste prijs die je kan winnen is 5 euro.

In totaal is de prijzenpot vast gesteld op ruim 3,223 miljoen euro. Het prijzenschema is vastgesteld bij de Kamer van Koophandel in Den Haag. De prijzenpot wordt verdeeld over 270.502 prijzen, waarvan een groot deel gebruikt wordt voor de kleine prijzen tot ongeveer 15 euro. Zo worden er 138.500 prijzen van 5 euro uitgereikt, terwijl er maar 600 loten zijn waarop een prijs van 100 valt. Hoe hoger het te winnen bedrag, hoe minder loten daarvan in omloop zijn en hoe kleiner jouw kans dus is om een grote prijs te winnen.

Kraslot is relatief duur

Wat betreft het winnen van een grote prijs kan je dan ook beter meedoen aan een loterij. Je kans op het winnen van een grote prijs ligt daar hoger dan bij de krasloten. Ook al is de aanschafwaarde van een kraslot niet zo hoog, als je kijkt naar de winkans op een grote prijs zijn de krasloten relatief gezien best duur.

Bovendien moet je uitkijken dat je niet maar blijft doorgaan met het kopen van krasloten. Dit is heel verleidelijk omdat je per lot niet zoveel hoeft te betalen en je al snel denkt dat je die paar euro wel kan missen. Wat een verslaving eveneens in de hand werkt is het onmiddellijke resultaat dat je hebt bij krasloten. Je kan direct zien welke prijs je hebt gewonnen. Dat maakt het erg spannend om een vakje open te krassen. En voor je het weet heb je weer een nieuw lot gekocht.

klik voor een gratis kraslot