Iedereen wil graag een spaarvarken achter de hand hebben. Dan heb je altijd net dat beetje geld extra om iets leuks mee te doen. Het kraslot Spaarvarken springt hier op in. Het thema van het lot is, hoe kan het anders met deze naam, uit spaarvarkentjes. De vakjes die je op deze kaart moet open krassen om te zien welke prijs eronder zit, worden op deze kaart afgebeeld met een spaarvarken.

Het lot heeft 6 verschillende vakjes die je open moet krassen. Onder de kraslaag staan bedragen gedrukt en wanneer je 3 keer hetzelfde bedrag ziet staan, heb je dat bedrag gewonnen. Er is ook een mogelijkheid dat je een gratis lot hebt gewonnen. Dan kan je nogmaals, met een nieuw kraslot, je geluk beproeven en win je misschien toch nog een leuk geldbedrag.

Spaarvarken: een goed alternatief voor een loterij?

Spaarvarken kraslotDat laatste is iets waar je op beducht moet zijn met het kopen van krasloten. Je kan het altijd opnieuw proberen. Wanneer je de vakjes op je kraslot open krast zie je meteen of je een prijs hebt gewonnen. Als dat niet zo is, kan je altijd weer een nieuw lot kopen en wie weet heb je met dat nieuwe lot meer geluk. Zeker wanneer de aanschafprijs van een nieuw lot laag is, net zoals bij het Spaarvarken. Voor een Spaarvarken kraslot moet je 1 euro betalen en dat maakt het verleidelijk om er nog maar eentje te kopen. Een euro kan je nog wel missen toch? Ben je er dus altijd van bewust dat een heleboel loten van 1 euro samen een flink bedrag vormen.

Natuurlijk is het spannend om de vakjes open te krassen want er kan zomaar een prijs tevoorschijn komen. Juist die spanning en het lage aankoopbedrag per lot werken in de hand dat je misschien wel teveel loten gaat kopen en er zelfs wel verslaafd aan kan worden. Wil je jezelf hier een beetje tegen beschermen maar wil je toch graag af en toe eens een gokje wagen, dan kan je wellicht beter over gaan tot het meedoen aan een loterij. Vaak zijn de prijzen die daarbij worden uitgekeerd wat hoger en bovendien heb je bij een loterij die directe spanning niet. Dat nodigt dus minder uit tot het kopen van nog een lot.

Win tot € 25.000 met het Spaarvarken kraslot

De prijzen die met dit kraslot kunt winnen lopen uiteen van 2 euro tot en met 25.000 euro. Zoals bij de meeste krasloten het geval is, bestaat het grootst deel van de prijzen uit kleine geldbedragen. Zo zijn er bijvoorbeeld 191.574 loten gedrukt waarmee je 2 euro wint. Van de loten waarmee je 25.000 euro wint zijn er echter maar 3 exemplaren beschikbaar. Dit terwijl er in grote letters op het kraslot staat vermeld dat de hoofdprijs 25.000 euro netto bedraagt.

Veel mensen zullen hierdoor worden overgehaald om dit kraslot aan te schaffen. In de praktijd blijkt echter dat hoe hoger het te winnen geldbedrag, hoe minder vaak het voorkomt en hoe minder kans je hebt om dit te winnen. Hoe groot is die winkans dan eigenlijk? De kans dat je een prijs wint met een Spaarvarken kraslot is gelijk aan 1 op 4,66. In totaal worden er bijna 3,5 miljoen loten uitgegeven waaronder er 47.534 exemplaren zijn waarmee je een prijs wint. Je hebt tot en met 31 mei 2018 de kans om je lot uitgekeerd te krijgen. Na deze datum wordt het niet meer in behandeling genomen.