Wil je graag bij de VIP Club horen? Voor 10 euro kan je je aansluiten bij de VIP Club voor krasloten. Dit kraslot hoort bij een reeks VIP Club krasloten. Ze hebben allemaal hun eigen prijzenpot met hun eigen bijbehorende aanschafwaarde. De andere krasloten die bij deze reeks horen zijn de VIP Club €2 en VIP Club €5.

De VIP Club €10 heeft een totaal van 6,9 miljoen euro aan prijzen. Dit bedrag wordt verdeeld over 285.987 verschillende geldprijzen. Aangezien de VIP Club €10 een oplage heeft van 1 miljoen krasloten, maakt dat de winkans 1 op 3,5. Dit kraslot is geldig tot en met 30 september 2017. Na deze datum kan je geen aanspraak meer maken op het uitkeren van de geldprijzen.

Krassen bij de VIP Club

VIP Club KraslotenHet VIP Club €10 kraslot heeft een fraai paars ontwerp met een opvallend VIP Club logo. Er wordt duidelijk op het lot aangegeven hoe groot de totale prijzenpot is. Op het kraslot staan 5 sterren afgedrukt. Dit zijn de winnende nummers en die moet je als eerste open krassen. Vervolgens ga je aan de slag met de eurotekens. Dat zijn er op dit kraslot maar liefst 20 en die staan voor jouw eigen nummers.

Wanneer deze allemaal zijn open gekrast ga je vergelijken of er bij ‘uw nummers’ getallen staan die gelijk zijn aan de winnende nummers. Als dat zo is dan heb je de prijs die erbij staat vermeld gewonnen. Wanneer er meerdere nummers gelijk zijn, mag je de bedragen bij elkaar optellen. Als je dit allemaal gedaan hebt ben je nog niet klaar met dit lot.

Je hebt namelijk bovenaan nog 3 krasvlakken voor een extra spel. Wanneer er gelijke symbolen worden gevonden onder de kraslaag heb je een extra 20, 50 of 100 euro gewonnen. De bedragen die op het lot worden vermeld zijn allemaal netto bedragen. Dit omdat De Lotto hiervoor de kansspelbelasting zal betalen.

Direct kunnen zien of je hebt gewonnen

Iets wat je bij elk kraslot ziet terugkeren is de nogal scheve verdeling van de geldprijzen. Vaak wordt duidelijk vermeld wat de hoofdprijs is maar in de praktijk blijkt dat er maar een paar loten in omloop zijn waarop je die hoofdprijs kan winnen. Aan de andere kant zie je erg veel loten waarmee je een klein geldbedrag kan winnen.

Het laagste bedrag komt in de meeste gevallen overeen met de aanschafwaarde van het kraslot. Deze verdeling geldt ook voor het VIP Club €10 kraslot. Er zijn maar 2 loten waarop de hoofdprijs van 50.000 euro mee gewonnen kan worden. Dit terwijl er maar liefst 149.000 exemplaren van het kraslot in omloop zijn waarop je 10 euro wint. Vindt je dat niet zo erg en gaat het jou om de spanning, dan zit je goed met een kraslot.

Je kan bij een kraslot meteen zien of je prijs hebt en dat maakt het des te spannender om de vakjes open te krassen. Dat werkt in de hand dat je het steeds weer opnieuw wil proberen en dus makkelijk overgaat tot het kopen van een nieuw kraslot. Gezien de overwegend lage prijzen die je kan winnen met een kraslot, zijn krasloten relatief gezien best wel duur. Wanneer je met een loterij mee zou doen heb je die directe spanning niet en kan je het in veel gevallen maar bij 1 lot houden. Uiteindelijk is dat dus beter voor je portemonnee.