Winterpegels kraslotHet past prima bij deze wintermaanden. Het kraslot Winterpegels. Op het lot staan een zestal vrolijke sneeuwpoppen afgebeeld die het grootste plezier hebben in de sneeuw. Ze zijn heerlijk in de sneeuw aan het spelen, schaatsen, skiën of sleeën. Het kraslot heeft een blauwe kleur, wat prima past bij het winterse weer.

Bij een kraslot is het de bedoeling om een aantal vakjes open te krassen waarbij zichtbaar wordt of je een prijs hebt gewonnen. Je kan dan ook meteen zien hoe hoog die prijs is. Bij het kraslot Winterpegels is het de bedoeling om het hele krasvlak open te krassen. Er komen dan een aantal symbolen tevoorschijn waaronder een symbool voor sneeuw.

Wanneer je dit symbool ziet dan heb je een prijs gewonnen. Het kan ook gebeuren dat je het symbool GRATIS zit verschijnen. Dat betekent dat je een gratis Winterpegels kraslot hebt gewonnen en het nog een keertje opnieuw kan proberen.

Kleine prijzen voor een kleine prijs

Wanneer je een Winterpegels kraslot gaat kopen moet je daar 1 euro voor betalen. Dat is een vrij laag aanschafbedrag maar daar staat tegenover dat de hoogste prijs die je kan winnen ook relatief laag is. Daarbij gaat het om een bedrag van 400 euro. De prijzen lopen bij dit spel uiteen van 2 euro tot 400 euro.

De getoonde bedragen worden netto uitgekeerd. De kansspelbelasting wordt door Lotto BV afgedragen. Bij Winterpegels is er in totaal ruim 1,3 miljoen aan prijzengeld te verdelen. Het gaat hierbij om 573.940 prijzen. De kans op het winnen van een prijs is 1 op 4,6. Het zal hier veelal om kleine prijzen gaan.

Naarmate het prijzengeld omhoog gaat, gaat het om een kleiner aantal winnende loten. Zo worden er maar liefst 192.000 prijzen van 2 euro uitgegeven, tegenover 500 prijzen van 50 euro. Het prijzenschema is gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel in Den Haag.

De Winterpegels kraskaarten kunnen tot en met 31 oktober 2018 worden uitbetaald. Na deze datum vervalt de aanspraak op het uitbetalen van een prijs.

klik voor € 5 gratis + gratis kraslot   

Men probeert het steeds opnieuw

Krasloten hebben een laag aanschafbedrag en /bovendien kan je meteen zien of je iets gewonnen hebt. Je zal daarom al snel geneigd zijn steeds weer een nieuw lot te kopen in de hoop met een ander lot wel een prijs te winnen. Het winnen van een gratis lot werkt nog eens extra in de hand dat men het steeds opnieuw zal proberen.

Dit kan steeds verder gaan en moet je ervoor uitkijken dat het niet in een kraslot verslaving zal uitlopen. Vooral mensen die gevoelig zijn voor verslavingen kunnen zich makkelijk laten verleiden steeds weer een nieuw lot aan te schaffen. Met het meedoen aan een loterij zal de kans op een verslaving een stukje lager liggen. Je hebt hierbij niet het directe resultaat, waardoor je niet snel nóg een extra lot zal aanschaffen.

Bovendien is over het algemeen de winkans bij een loterij hoger en zijn de uitgekeerde bedragen ook wat hoger. Ook al is de aanschafprijs van een kraslot dan niet zo hoog, uiteindelijk zal je duurder uit zijn dan wanneer je meedoet aan een loterij.