Australiër wint 25 duizend in Spaanse La Primitiva-loterij

Een verschijnsel dat we steeds vaker zien: buitenlandse spelers die grote bedragen winnen in loterijen. Dankzij internet en de mogelijkheid om online loten te kopen, heb je veel meer loten binnen handbereik. Je bent niet langer veroordeeld tot de Nationale Postcode Loterij met haar uitkeringspercentage van slechts 24,% of tot de Staatsloterij die niet verkochte loten mee laat doen in de trekking. Je kunt nu aan vele loterijen uit de hele wereld meedoen, waaronder ook de Amerikaanse Powerball loterij of de Spaanse La Primitiva.

€ 25.000 gewonnen in La Primitiva

Deze Australische speler – bekend met de initialen L.M. – won in september 25.000 euro in de Spaanse La Primitiva loterij. Hij is een van de vele niet-Spanjaarden die meedoet aan deze loterij. Ook veel Nederlandse en Belgische spelers laten de Nationale Loterij en de Staatsloterij voor wat het is en kiezen steeds vaker voor loterijen waar ze grotere winkansen hebben en echt grote prijzen kunnen winnen. Deze Australiër speelde al vanaf zijn 16e mee met loterijen. In Australië mag je namelijk al vanaf je 16e levensjaar meedoen aan loterijen. Jarenlang droomde hij van ‘n grote prijs in de Australische loterij en nu won hij ‘n grote prijs in de La Primitiva in Spanje. Een land waar hij nota bene nog nooit is geweest.

L.M. waagde vooral zijn kans in de loterijen met de hoogste jackpots. Mega Millions, Powerball, de Super Lotto California en La Primitiva zijn zijn favoriete loterijen. Een vaste set met getallen heeft L.M. niet. Hij gebruikt de ‘quick pick’, een optie waarbij de computer wat getallen voor je kiest. L.M. won vaker prijzen in Europese en Australische loterijen maar nooit grote bedragen zoals de € 25.000 die hij nu won.

L.M. gebruikt het prijzengeld niet voor wilde vakanties of ‘n nieuwe auto, maar om wat rekeningen te betalen en ‘n paar leningen af te lossen, zodat zijn maandelijkse vaste lasten omlaag geen. Hier wordt dit artikel natuurlijk niet spectaculairder van, maar het is uiteraard wel een heel verstandig besluit van deze Australische winnaar.

Tagged with:

Leave a Comment