BankGiro Loterij licht mensen op met “gratis” Efteling-tickets

De BankGiroLoterij dacht ‘n leuk trucje bedacht te hebben! De Bankgiro Loterij had kennelijk wat colleges marketing gehad van Nigeriaanse scammers, want de tactiek die BankGiroLoterij toe heeft gepast om mensen zo ver te krijgen ‘n lot te kopen, lijkt exact gekopieerd te zijn van Nigeriaanse scam bendes.

Gratis Efteling tickets

Potentiële deelnemers kregen namelijk post met de volgende inhoud thuis gestuurd: “Alstublieft, uw Efteling-tickets t.w.v. 72,- euro”, stond er op een envelop van de Loterij. Reacties van degenen die deze brief geopend hebben moeten ongeveer zo gegaan zijn:

 • Huh, Efteling-tickets. Heb jij die besteld, schat?
 • Ook niet, wat raar. Is deze brief misschien voor onze buren bedoeld? Eens zien van wie de brief afkomstig is.
 • Oh, van de BankGiroLoterij staat in hele kleine lettertje op de achterkant van de envelop.
 • Hebben wij dat gewonnen dan? Eens even bellen met de Bankgiroloterij.
 • Verdomme, we moeten eerst 3 maandenlang meedoen met de Bankgiroloterij en dan moeten we nog een of andere actiecode verzilveren.

Vervolgens gooien de meeste mensen de envelop weg of tuinen ze erin. Behalve een dame die ook slachtoffer werd van deze bedrieglijke en misselijke Nigeriaanse marketingtrucs van de BankGiroLoterij. Behalve een dame dan. Zij voelde zich beentje gelicht door de BankGiroLoterij en deed haar beklag bij de Reclamecode commissie. De BankGiro Loterij betoogde bij deze commissie nog met droge ogen dat het duidelijk was dat het om reclame ging, want de naam van de loterij stond er duidelijk op. De dame had maar moeten begrijpen dat ze niet echt gratis tickets kreeg, maar dat dit een reclamestunt was van de BankGiroLoterij.

Klager in het gelijk gesteld

De Stichting Reclame Code was het uiteraard niet eens met deze krankzinnige beweringen van de BankGiro Loterij. Op de envelop stond met koeienletters dat het om gratis Efteling-tickets ging en de naam van de loterij moest zo ongeveer met een microscoop ontcijferd worden. De Stichting stelde de BankGiro Loterij dan ook in het ongelijk.

De BankGiro Loterij is ‘n loterij met ‘n winkans van 1 op 3. Onder die winkans vallen wel ‘n hoop prijzen waar de gemiddelde loterij deelnemer niet op zit te wachten. Een “Meisje met parel”-trolley, Matt Preston’s Kookboek of ‘n boek van Unni Lindell. Geef toe, op de rommelmarkt zou u het aan de 1 euro kraam gewoon laten liggen. De BankGiro Loterij noemt het echter prijzen.

Wilt u liever meespelen met ‘n loterij met echt grote jackpots en prijzen? Kijk dan eens of de Spaanse Primitiva of Amerikaanse Powerball loterij iets voor u is!

 

 

 

Tagged with:

3 Responses to “BankGiro Loterij licht mensen op met “gratis” Efteling-tickets”

 1. I haven抰 checked in here for some time since I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I抣l add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 2. I have observed that of all varieties of insurance, medical insurance is the most debatable because of the struggle between the insurance plan company’s duty to remain making money and the user’s need to have insurance plan. Insurance companies’ commission rates on overall health plans are extremely low, so some organizations struggle to make money. Thanks for the tips you discuss through this web site.

 3. I like the helpful info you supply to your articles.
  I will bookmark your weblog and test once more here regularly.
  I am relatively certain I’ll be told a lot of new stuff right here!
  Best of luck for the next!

Leave a Comment