Buurt-ton valt in Apeldoorn: € 100.000 voor gelukkige winnaar

Speel jij regelmatig mee met de Postcode Loterij? Dan hoop je waarschijnlijk keer op keer weer op een mooie prijs. Voor veel mensen blijft het echter vaak bij een blik stroopwafels, een agenda of een ander klein presentje. Mogelijk heb je af en toe een kleine geldprijs gewonnen, maar die grote klapper is waarschijnlijk altijd uitgebleven.

Dit is niet het geval voor een inwoner uit Apeldoorn. In de januari-trekking van de Postcode Loterij won een inwoner van deze stad namelijk een mooi geldbedrag. Altijd lekker natuurlijk en al helemaal aan het begin van het nieuwe jaar!

Buurt-ton

De Postcode Loterij geeft iedere maand weer een aantal hoge geldbedragen weg. Eén van de prijzen die maandelijks iedere zaterdag vergeven wordt is de Buurt-ton. Deze prijs staat gelijk aan een bedrag van 100.000 euro. De prijs valt doorgaans op een specifieke postcode ergens in Nederland.

Iedereen met deze postcode die meespeelt met de Postcode Loterij, krijgt vervolgens een deel van dit bedrag uitgekeerd. Dit resulteert doorgaans in meerdere gelukkige winnaars. Bij de januari-trekking liep dit anders. Hier waren namelijk niet meerdere mensen die aanspraak maakten op de Buurt-ton. De prijs ging naar slechts één persoon.

Eén gelukkige winnaar

De Buurt-ton viel bij de januari-trekking van de Postcode Loterij op de postcode 7335 KD. Dit betreft een woning aan De Zeis in de Gelderse plaats Apeldoorn. Waar er doorgaans meerdere mensen in de prijzen vallen, was dit nu niet zo. Er was namelijk slechts één iemand die meespeelde met deze postcode.

Bijzonder jammer voor de andere Apeldoorners met deze postcode, maar voor de winnaar natuurlijk extra mooi. Hij mocht hierdoor mooi een bedrag van 100.000 euro bijschrijven op zijn bankrekening. Wie wil dat nou niet?

Iedere week gegarandeerd 100.000 euro

Naast de reguliere trekking heeft de Postcode Loterij de Buurt-ton in het leven geroepen. Deze valt iedere zaterdag gegarandeerd ergens in Nederland. Iedere week wordt hierbij een bedrag van 100.000 euro vergeven. Dit wordt dus verdeeld over alle mensen met dezelfde postcode. Enige vereiste is dat zij wel meespelen met de Postcode Loterij. Hoe meer loten iemand met de winnende postcode heeft, hoe meer geld hij wint.

Niet hetzelfde als de Straatprijs

Veel mensen verwarren de Buurt-ton nogal eens met de Postcode Straatprijs. Dit zijn twee verschillende dingen, maar ze lijken wel heel erg veel op elkaar. Zo valt de Postcode straatprijs niet op zaterdag, maar op zondag. Ook hier wordt geld verdeeld onder alle deelnemers met de winnende postcode.

De loten hebben bij de Straatprijs een waarde van 12.500 per stuk. Wanneer de verdubbelaar geactiveerd is, wordt dit 25.000 euro. En ook hier geldt: met hoe meer loten je speelt, hoe meer je wint. Naast de geldprijzen wordt er bij de Straatprijs ook nog een auto verloot.

Reguliere loterij

Naast de Buurt-ton en de Postcode Straatprijs vindt er natuurlijk ook nog een reguliere trekking plaats. Deze wordt iedere maand verricht. Met deze trekking is veel meer geld te winnen dan met de Buurt-ton en de Straatprijs. Alleen is de kans op winst natuurlijk wel een stuk kleiner.

De winnaars van de reguliere loterij worden bepaald aan de hand van hun lotnummers. Wordt een winnend lot getrokken bij de trekking? Dan wint de persoon met dit lot het bedrag dat hieraan is gekoppeld.

Tagged with:

Leave a Comment