Canadese tiener wint $ 1.000 per week in de Lotto

Als tiener heb je het op financieel gebied vaak niet al te breed. Vaak gaat het geld op aan kleding en leuke dingen doen met vrienden of vriendinnen. Deelnemen aan een loterij komt in de meeste tieners dan ook niet direct op.

Daarbij komt dat je bij de meeste loterijen minimaal achttien jaar moet zijn om deel te mogen nemen. De Canadese tiener Charlie Lagarde uit Montérégie werd onlangs achttien jaar en besloot haarzelf een cadeautje te geven. Ze kocht een fles champagne en een ticket voor de Canadese Lotto. Niet wetende dat dit haar leven compleet op zijn kop zou zetten.

Winnende lot

De deelname van Lagarde aan de Canadese Lotto was ongetwijfeld meer als geintje bedoeld. Ze was er vast en zeker niet van uitgegaan dat zij het winnende lot in handen had. Toch fantaseren loterijdeelnemers vrijwel altijd over wat zij zouden doen met een hoog geldbedrag.

Voor Lagarde kan het fantaseren nog even doorgaan. De hoofdprijs in de Canadese Lotto viel namelijk op het enkele lot dat zij voor haar verjaardag had gekocht. En dit legde haar niet bepaald windeieren!

Eerste lot

Sommige mensen spelen al jarenlang mee met diverse loterijen, maar hebben nog nooit wat gewonnen. Bijzonder frustrerend natuurlijk. En dat wordt alleen nog maar erger wanneer je het verhaal van deze Canadese tiener leest. Zij mocht, gezien haar leeftijd, nog niet eerder meespelen met de Canadese Lotto.

Op haar achttiende kocht ze haar eerste lot ooit voor de loterij. Tot haar grote verbazing was het direct raak. In Canada hebben vast en zeker enkele trouwe spelers met de handen in hun haar gezeten. Het is natuurlijk ook flink balen wanneer iemand voor het eerst meespeelt en direct wint en jij in al die jaren nog nooit gewonnen hebt.

Lastige keuze

De Canadese Lotto biedt winnaars doorgaans twee mogelijkheden waaruit zijn kunnen kiezen. De eerste mogelijkheid is een totaalbedrag van één miljoen dollar. Dit krijgen zijn direct uitbetaald en kan dus ook direct besteed worden.

Nadeel van deze eerst optie is dat er wel gewoon belasting over betaald moet worden. Winnaars die voor deze optie kiezen, zijn dus direct een aanzienlijk bedrag van hun winst kwijt. De winnaar kan er echter ook voor kiezen om de rest van haar leven iedere week 1000 dollar te ontvangen. Dit bedrag is wel belastingvrij.

Iedere week 1000 dollar

Tja, en dan heb je ineens de Canadese Lotto gewonnen. Lagarde heeft ongetwijfeld nooit nagedacht over de optie waarvoor ze zou kiezen wanneer ze zou winnen. Nu ze gewonnen heeft, moest ze echter wel degelijk na gaan denken. Ze stond voor een lastige keuze. Uiteindelijk koos ze voor de tweede optie: haar hele leven lang wekelijks 1000 dollar.

Door haar jonge leeftijd (18) zou dit haar veel meer opleveren dan één miljoen dollar. Optie één was voor Lagarde dus niet bepaald lucratief te noemen. Om tot de juiste keuze te komen, werd Lagarde natuurlijk wel uitgebreid geadviseerd, onder meer door de organisator van de loterij. De Canadese Lotto vond het namelijk maar wat mooi dat zo’n jong iemand er met de hoofdprijs vandoor ging.

Toekomstplannen

Lagarde studeert momenteel nog, maar verdient dankzij deze prijs al wel een vorstelijk salaris. Ze kan dan ook de nodige leuke dingen doen en hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken om het geld. De winnares van de hoofdprijs is onder andere van plan om een aantal mooie reizen te maken. En dat is natuurlijk heel goed mogelijk met het geld.

Daarnaast wil ze een groot deel van haar winst gebruiken om haar opleiding fotografie te bekostigen. Op deze manier komt haar droom, werken bij National Geographic, toch een behoorlijke stap dichterbij. Lagarde gebruikt haar geld dus niet alleen voor leuke dingen, maar ook voor het verwezenlijken van haar toekomstplannen.

Speel mee met de Canadese Lotto 649 >>>

Tagged with:

2 Responses to “Canadese tiener wint $ 1.000 per week in de Lotto”

  1. Pingback: Homepage

Leave a Comment