Geen Britse loterijen meer bij The Lotter

Net als in Nederland hebben Britten ook redelijk wat keuze uit verschillende loterijen. Een grote aanbieder van diverse loterijen is The Lotter. Deze aanbieder stopt echter met onmiddellijke ingang met het verkopen van loten voor diverse Britse loterijen.

The Lotter communiceert zelf dat dit komt door operationele problemen binnen het bedrijf. Britse spelers zullen hier ongetwijfeld teleurgesteld over zijn, want zij moeten nu op zoek naar een andere mogelijkheid om te spelen.

BuitenlandseLoterijen.com heeft twijfels bij het verhaal van The Lotter. Het niet meer aanbieden van Britse loterijen heeft vermoedelijk alles te maken met het verbod op “wedden op Euromillions” dat de Britse toezichthouder UK Gambling Commission heeft ingevoerd.

Verschillende loterijen

Britten konden bij The Lotter altijd terecht voor het spelen van verschillende soorten loterijen. Zo verkocht het bedrijf onder andere loten voor de UK Lotto, UK Thunderball en UK EuroMillions en de bijbehorende Millionair Maker. Er worden tot nader bericht echter geen loten meer verkocht voor deze loterijen. Wat de exacte oorzaak is, is nog niet bekend. Ook mensen die een abonnement hebben afgesloten voor de vier genoemde loterijen, spelen niet langer mee.

Laatste trekkingen zijn al geweest

Om de Britten nog enigszins tegemoet te komen, konden zij de maand februari nog meespelen met hun reeds gekochte loten. De trekkingen zijn echter allemaal al achter de rug. Zo vonden de laatste trekkingen van UK EuroMillions en UK Thunderball woensdag 27 februari plaats.

Een dag later werden ook de laatste winnaars in de UK Lotto getrokken. Of en wanneer er nog nieuwe Britse trekkingen komen van deze loterijen, is nog maar de vraag. Dat wordt afwachten dus voor de Britse loterijliefhebbers. Vanaf maart zijn de reeds gekochte loten in ieder geval niet meer geldig, want deze maand vindt er geen trekking meer plaats.

Compensatie

In Nederland bieden sommige loterijen de mogelijkheid om op een bepaald moment loten voor meerdere trekkingen te kopen. Bijzonder handig, aangezien je op deze manier niet kunt vergeten loten te kopen. Dat zou immers extra zuur zijn, zeker wanneer er een prijs valt op het lot waarmee jij altijd speelt. Inwoners van het Verenigd Koninkrijk konden van tevoren ook al loten voor meerdere trekkingen kopen.

Ook spelers van UK Thunderball en de UK Lotto hebben dit in groten getale gedaan. Van de Britten die een pakket voor meerdere trekkingen gekocht hebben, wordt het pakket geannuleerd. Voor de resterende trekkingen waarvoor zij nog loten hebben, krijgen zij hun geld terug. Ook mensen met een abonnement op deze loterijen hebben hier niets meer aan. Deze wordt namelijk ook geannuleerd. Zij krijgen het geld van de reeds betaalde loten ook teruggestort.

Spelers EuroMillions naar Frankrijk

Britten die meespelen met UK EuroMillions, ontvangen hun geld echter niet terug. Dit abonnement wordt namelijk automatisch in Frankrijk ondergebracht. Britse loten spelen vanaf heden dus gewoon mee met de Franse EuroMillions. Bij iedere trekking van deze Franse loterij vindt er eveneens een My Million-trekking plaats.

Alle loten worden voorzien van een speciale code, die één miljoen euro op kan leveren. Bij iedere trekking wordt zo’n code getrokken. De winnaar hiervan wint dus een bedrag van één miljoen euro. Deze extra trekking vindt zowel op de dinsdag als de vrijdag plaats. Britten maken dus twee keer kans op een miljoen euro door in Frankrijk mee te spelen. Ook de loten die Britten reeds kochten voor toekomstige trekkingen, worden overgeplaatst naar de Franse variant.

Deel van het geld terug

Meespelen met EuroMillions is in Frankrijk goedkoper dan in het Verenigd Koninkrijk. Dit wil dus zeggen dat Britten een stuk duurder uit zijn met hun Britse loten. Gelukkig heeft The Lotter hieraan gedacht. Het verschil in prijs ontvangen de Britten namelijk gewoon terug.

Zij spelen dus mee met EuroMillions voor het Franse tarief. Dit geldt eveneens voor Britten die een abonnement hebben bij EuroMillions. Deze prijs wordt bijgesteld en zij krijgen het verschil teruggestort op hun bankrekening. Een goede keuze van The Lotter, want anders had dit ongetwijfeld voor een hoop gezeur gezorgd onder de Britse loterijspelers.

Klik hier om mee te doen aan Euro Millions en maak kans op de jackpot >>>

Tagged with:

Leave a Comment