Gegoochel met lottoballen in Servië

De nationale loterij is in Servië een ware happening. Elke week zit half Servië voor de televisie met het lottobriefje in de hand. De adrenaline giert door het lijf van de Serviërs als een rondborstige dame met diep decolleté live op televisie laat zien welke getallen in de prijzen vallen. Het is voor de meeste Serviërs de ultieme kans om een mooi geldbedrag te winnen zonder er – behalve het kopen van een lotje – iets te voor hoeven doen. Voor veel mensen is de situatie in Servië immers uitzichtloos.

Servisch gegoochel

Uniek aan de Servische Staatsloterij is vooral dat deze loterij nog niet in opspraak was geraakt. Dat is opvallend en een prestatie op zich in Servië. Servië is namelijk door en door corrupt. Een van de corruptste landen van Europa. Wat heet. Uit een corruptie onderzoek van Transparency International is gebleken dat Servië zich qua corruptie best laat vergelijken met landen als Senegal, Namibië of Jordanië. In de maand juni ging het echter ook finaal mis bij de Nationale Loterij van Servië. Tijdens ‘n live uitzending nog wel.

 

In dit filmpje is duidelijk te zien wat er mis ging. De vierde bal die valt is nummer 27. Dat is duidelijk te zien. Honderdduizenden Serviërs zien live op televisie het nummer 27 vallen. Op het scherm verschijnt echter nummer 21. Het valt zelfs de presentatrice op. Ze kijkt verwonderd in de richting van de camera, waar zich vermoedelijk ook de regie bevindt. Daarna valt de volgende bal. Wonder boven wonder is dat bal nummer 21 en verschijnt nummer 27 op het scherm.

Ook de premier bemoeit zich ermee

De Servische Staatsloterij wordt gerund door de staat. De managers van deze loterij worden aangewezen door politici en zijn meestal dan ook vriendjes van politici. Een beetje zoals Johan Vanden Lanotte alles in Oostende regelt, Elio di Rupo in Mons / Bergen en ‘n beetje a la de Nederlandse politiek die bij staatsbedrijven en publieke omroepen nog weleens wat uitgerangeerde politici zoals Gerrit Zalm en Paul Rosenmöller neerzet. Maar dan in het kwadraat.

Of de loterij een corrupt voorgekookt toneelstuk is, is nu de discussie in Servië. Ook de media en de politie bemoeien zich ermee. Ook de Servische premier Aleksander Vucic wil de onderste steen boven hebben. Tussen de vluchtelingencrisis door, roept hij over de Servische staatsloterij: “Als er sprake was van criminele activiteiten zullen deze mensen verantwoording afleggen aan de wet. Het pad naar de gevangenis is erg kort.” Het is ons niet bekend of de Servische versie van Alexander Pechtold al heeft staan blaaskaken dat de premier hiermee voor zijn beurt heeft gesproken.

Aan de Servische loterij meedoen, kan online niet. Heel rouwig hoeft u er niet om te zien. Betrouwbaarder is de Spaanse La Primitiva loterij, populair bij veel Nederlandse en Belgische loterijliefhebbers! De prijzen zijn er ook vele miljoenen euro’s hoger dan in Servië.

Click Now!

 

 

One Response to “Gegoochel met lottoballen in Servië”

Leave a Comment