Gepensioneerde man uit El Salvador wint 1 miljoen in Powerball loterij

De gekte in de Verenigde Staten kwam vorige week tot uitbarsting toen de Powerball-jackpot van 1,6 miljard dollar viel. Door de ware run op Powerball-loten lagen de websites waar je online loten kunt kopen, er zelfs regelmatig uit. Een aantal spelers kwam hierdoor niet op tijd aan loten voor de 1,6 miljard dollar tellende jackpot. Wie wel op tijd aan ‘n lot geraakte, was ‘n gepensioneerde man uit El Salvador.

Prijs van 1 miljoen dollar in El Salvador

De drie hoofdprijzen van de Powerball-loterij bleven in de Verenigde Staten. Onder de kleinere prijswinnaars zitten veel niet-Amerikanen die hun loten online hebben gekocht, via bijvoorbeeld The Lotter. Zij worden aangevoerd door een 73-jarige man uit El Salvador die het tot zijn winst in de Powerball-loterij moest doen met ‘n schamel pensioentje. In El Salvador bedraagt het pensioengeld hooguit enkele tientallen dollars. Via zijn kleinkinderen kocht hij online loten voor de Powerball-loterij. Voor hem de enige kans om nog eens veel geld in handen te krijgen. Zijn motto: “Om te kunnen winnen, moet je wel meedoen”.

De El Salvadoraan kocht drie loten bij The Lotter voor omgerekend € 13,95. Met een van deze loten won hij 1 miljoen dollar. Donderdagochtend kreeg hij het verlossende telefoontje van The Lotter . Diezelfde nacht had hij nog gedroomd over een reis naar de Verenigde Staten. H. had vijf getallen goed voorspeld, alleen het Powerball-getal had hij niet goed. Dat leverde hem toch nog 1 miljoen dollar prijzengeld op. Met zijn hele familie gaat H. de prijs ophalen in Florida. Hij maakt er meteen een droomvakantie van.

Nog meer buitenlandse deelnemers

Ook een Australiër die via The Lotter meedoet, won ‘n mooie prijs. Hij won in een van de Powerball Loterij Groepsspelen een prijs van 50.000 dollar. Hiermee komt het totaal van gewonnen prijzen via online lotenverkoper the Lotter op maar liefst 43 miljoen dollar. De meest succesvolle online deelnemer ooit is nog altijd de Irakees die vorig jaar in de Oregon Megabucks loterij een bedrag van 6,4 miljoen dollar won.

Veel Canadezen kochten hun loten door zelf de grens over te steken en in de Amerikaanse staten Washington, New York en Michigan loten te kopen. Veel buitenlandse deelnemers met familie, vrienden of kennissen in de Verenigde Staten, vroegen hen om loten te kopen. Ook veel Nederlandse en Belgische mensen kochten online hun loten voor de Powerball-loterij. Eerder dan verwacht werd de online lotenverkoop gestaakt. De Lotter moest hiertoe besluiten om te kunnen garanderen dat alle loten op tijd ingekocht zouden worden. Een vervelende, maar begrijpelijke maatregel.

 

 

 

Tagged with:

Leave a Comment