Irakees wint 6,4 miljoen dollar in Amerikaanse Oregon Lottery

De jackpot van de Megabucks loterij in de Amerikaanse staat Oregon kende een wel heel bijzondere winnaar. Een Irakees won namelijk de hoofdprijs van 6,4 miljoen dollar. De man had online een lot gekocht via de website The Lotter. Hij krijgt nu 6,4 miljoen dollar uitgekeerd van de Oregon Megabucks loterij.

Megabucks loterij

Via The Lotter kun je loten kopen van loterijen over de hele wereld. Omdat in Irak maar weinig tot zelfs geen loterijen zijn, zijn Irakezen aangewezen op websites zoals The Lotter, zodat ze mee kunnen doen aan Amerikaanse loterijen en wellicht met ‘n beetje geluk hun leven in één klap kunnen doen omslaan. Natuurlijk kunnen ook mensen uit landen waar wel loterijen zijn, meedoen met bv. de Megabucks loterij. De prijzen zijn vaak interessanter dan bij bijvoorbeeld de Bankgiro Loterij. De Megabucks loterij trekt deelnemers uit onder andere Nederland, Zuid-Afrika, Irak, Israel en Australië. Wettelijk gezien mag iemand anders ‘n lot voor je kopen en dat aan je doorverkopen.

De identiteit van deze man blijft geheim. Meer dan dat hij uit Irak komt en in Irak woont, krijgen we ook niet te horen. Normaal gesproken is een winnaar van een miljoenenjackpot de hoofdrolspeler in een publiciteitscampagne van de Megabucks loterij, maar in dit geval wordt dat te gevaarlijk geacht. De Irakees zou in eigen land namelijk groot gevaar lopen als men daar weet dat hij 6,4 miljoen dollar heeft gewonnen.

De Megabucks loterij is een van de weinige Amerikaanse loterijen waar je online tickets voor kunt aanschaffen. Andere voorbeelden zijn de Powerball Loterij en de Mega Millions loterij. Dit heeft te maken met de strenge wetgeving in veel Amerikaanse staten omtrent online gokken en online loterijen.

 

 

 

5 Responses to “Irakees wint 6,4 miljoen dollar in Amerikaanse Oregon Lottery”

  1. Geweldig!! Haha…daar gaan mooie amerikaanse centen naar Iraq..gelukkig mag dat wel over de ‘grens’. Ik vind het karma…

Leave a Comment