Limburger met te laag banksaldo wil alsnog zijn prijs ontvangen

 

De PostcodeKanjer die in Sittard viel, was groot nieuws. Sittard was in één klap elf miljonairs rijker. Dat hadden er ook twaalf kunnen zijn, tenminste als Kamal Maihouane voldoende geld op zijn bankrekening zou hebben gestaan. Nadat we dit gisteren in de krant lazen, vonden we het enorm lullig voor Kamal Maihouane. Vandaag blijkt dat Kamal ‘n type “Het ligt aan iedereen, behalve aan mezelf” is, terwijl het toch echt Kamal zelf is die kennelijk meedoet met de Nationale Postcodeloterij, maar niet voldoende geld op zijn bankrekening had staan.

PostcodeLoterij had moeten mailen, advocaten moeten contact opnemen en de buren moeten meebetalen

Zo vindt Kamal dat de Nationale Postcodeloterij hem een mail had moeten sturen dat de automatische incasso niet was gelukt. Omdat de Nationale Postcodeloterij dit niet heeft gedaan, heeft hij alsnog recht op zijn prijs. Tenminste, dat vindt Kamal. Dat zou natuurlijk wel het toppunt zijn. Op die manier zou je eerst de uitslag van de loterij af kunnen wachten en dan pas beslissen of je mee wilt spelen of niet. Heb je niets gewonnen, dan speel je toch maar niet mee en heb je wel wat gewonnen, dan besluit je om opeens toch mee te doen en alsof je gekochte lot te betalen. De Nationale Postcode Loterij heeft Kamal te verstaan gegeven dat het zijn eigen verantwoordelijkheid is om voldoende centen op zijn bankrekening te hebben staan, zodat het voor het kopen van de loten voor de PostcodeKanjer benodigde bedrag, zonder problemen geïncasseerd kan worden.

Kamal hoopt dat advocaten zich bij hem melden om een rechtszaak aan te spannen tegen de Nationale Postcode Loterij. Zelf een advocaat zoeken (en betalen), komt kennelijk niet in hem op. Advocaten moeten zelf maar op zoek gaan maar Maihouane. Ook vindt hij dat de buurtbewoners die hun loten wel netjes hebben betaald, hem financieel moeten steunen bij zijn kruistocht tegen de Nationale Postcode Loterij. We begrijpen de teleurstelling van Kamal Maihouane, maar hij ziet ze nu toch wel een beetje vliegen.

 

 

Tagged with:

Leave a Comment