Mega Millions jackpot loopt op tot 293 miljoen dollar

Nee, dit gaat niet over de gelijknamige gokkast van Holland Casino. De Mega Millions-jackpot klinkt in Nederland minder bekend in de oren dan de Powerball-loterij. Niet gek. Door de wereldrecord jackpot van 1,6 miljard euro, vestigde de Powerball-loterij haar naam. Er zijn in de Verenigde Staten echter twee hele grote loterijen. Vlak vooral de Mega Millions-loterij niet uit. De jackpot is nu opgelopen tot maar liefst 293 miljoen dollar. Iets meer dan ‘n kwart miljard dollar dus!

Jackpot Mega Millions loopt op naar 293 miljoen dollar

Als niemand de hoofdprijs in de loterij wint, is dat vervelend, maar aan de andere kant ook prettig voor iedereen die hoopt multi-miljonair te worden. De jackpot wordt dan namelijk opgehoogd en doorgeschoven naar de volgende trekking. Op deze manier loopt de jackpot snel op. Zeker ook omdat het aantal deelnemers mede afhangt van de hoogte van de jackpot. Bij een hoge jackpot zullen meer mensen ‘n lot kopen dan wanneer de jackpot laag staat.

Tot 2012 had de Mega Millions-loterij een wereldrecord in handen met een een jackpot van 656 miljoen dollar. Dat record is verpulverd door de Powerball-loterij. De Mega Millions-jackpot is nu 23 keer op rij niet gevallen, waardoor de jackpot op 293 miljoen dollar staat. Ter vergelijking: de Powerball loterij heeft op dit moment een jackpot van 141 miljoen euro, amper de helft van dit bedrag.

Meedoen met de Mega Millions loterij

Je doet al mee vanaf € 2,20. Zo weinig kost namelijk een lot voor de Mega Millions-loterij. Bij The Lotter kun je loten kopen per minimaal 5 stuks. Dat komt neer op een prijs van € 11 en geeft je dus 5 kansen op 293 miljoen dollar. Je kunt er ook voor kiezen om in één keer loten te kopen voor meerdere trekkingen. De korting die je hierbij krijgt kan oplopen tot maar liefst € 143 als je ervoor kiest om in één keer voor 52 trekkingen loten te kopen.

Per lot kruis je 5 getallen aan uit de reekst van 1 tot en met 75 en kies je één reserve getal uit een reeks van 1 tot en met 15. Vervolgens is het wachten tot a.s. dinsdag. Op dinsdag en vrijdag vinden namelijk de trekkingen plaats van de Mega Millions loterij.

Je kunt de wnkansen nog wat vergroten door mee te doen aan ‘n groepsspel. Je kunt dan minder winnen, aangezien de winst gedeeld moet worden met de andere leden van de groep, maar de kans om te winnen wordt wel vele malen groter. Voor een bedrag van € 28,48 doe je mee met 1.256 loten, waardoor je je winstkansen fors vergroot! Meedoen kan door of loten te komen in een van de 46 Amerikaanse staten waar loten voor deze Mega Millions-loterij worden verkocht of door online loten te kopen voor de Mega Millions loterij.

Tagged with:

Leave a Comment