Slechte verliezer Miljoenenjacht is uitgespeeld !

Advocaat Peter Plasman had er veel vertrouwen in voorafgaande aan de rechtszaak. Het ging om het hoger beroep in de zaak tussen Arrold van den Hurk uit het Brabantse Son en de Miljoenenjacht. Arrold drukte op de rode knop om een bod van de bank van € 125.000 te accepteren. Achteraf bleek er in zijn eigen koffer 5 miljoen euro zat. Arrold gaf tijdens de uitzending al aan dat hij geen goed gevoel had over het indrukken van de rode knop. Vandaag stelde de rechter Endemol in het gelijk. Arrold mag niet verder spelen en moet het doen met 125 duizend euro. 

Aanvankelijk had Arrold van den Hurk vrede met zijn prijs van 125 duizend euro. Totdat advocaat Peter Plasman opdook. Plasman is een van Nederlands topadvocaten. Hij zag wel graten in een rechtszaak tegen de organisatie van Miljoenenjacht. Arrold heeft bewust op de rode knop geduwd en daarmee de € 125.000 van de bank geaccepteerd.

In het kort: hoe werkt miljoenenjacht?

Miljoenenjacht draait om 26 koffertjes. In deze 26 koffers worden geldbedragen gestopt. Deze geldbedragen variëren van € 0,01 tot de hoofdprijs van 5 miljoen euro. De deelnemer kiest één koffer uit. Arrold van den Hurk koos, op aanraden van zijn zoontje, koffer 17 in. Hierin zat 5 miljoen euro verstopt, maar dat krijgt de deelnemer niet te zien. Door het beantwoorden van vragen, speelt de deelnemer koffers weg. Elke goed beantwoorde vraag betekent dat er één koffer wordt weggespeeld.

Telkens na het wegspelen van een aantal koffers, krijgt de deelnemer een bod van de bank. Dit bod is gebaseerd op de waarde van de resterende koffers, inclusief de koffer van de deelnemer. Als je dus koffers met een hoge waarde wegspeelt, krijg je een lager bod. Omgekeerd, als je koffers met een lage waarde wegspeelt, krijg je een hoger bod.

Indien een deelnemer het bod van de bank accepteert, is het spel afgelopen. De deelnemer krijgt dan de waarde van het bod van de bank. Dit kan hoger zijn dan de waarde van de koffer, maar ook lager.

Arrold drukte per ongeluk op de knop

Van den Hurk drukte na het bod van 125 duizend euro op de rode knop. Direct daarna gaf hij al aan dat hij tijdens het drukken al het gevoel had dat dit geen juiste beslissing is. Hij zou door de zenuwen van het spel op de knop hebben gedrukt. Achteraf stelde hij deze verklaring nog bij naar per ongeluk op de knop te hebben gedrukt, toen hij de glazen stolp terug wilde zetten. Als we naar het filmpje kijken, een ongeloofwaardig verhaal.

Arrold van den Hurk

Arrold heeft zojuist op de knop gedrukt.

Presentatrice Linda de Mol wilde Arrold best verder laten spelen, maar de notaris stak hier een stokje voor. De notaris ziet toe op een eerlijk verloop van Miljoenenjacht. Achteraf bleek dat in het koffertje van Arrold de hoofdprijs van 5 miljoen euro zat. De dag na de uitzending leek Arrold op televisie nog tevreden te zijn met zijn prijs. Daarna dook advocaat Peter Plasman op. Tegen schappelijk tarief wilde hij van den Hurk wel bijstaan in de miljoenenjacht na 5 miljoen. De inzet: verder spelen.

Uit het fragment blijkt duidelijk dat Arrol meldt dat:

Op het moment dat ik sla, heb ik het gevoel dat ik het fout doe.

Dat duidt op bewust op de knop slaan. Linda de Mol blijkt de spelregels ook niet goed te kennen. Ze wordt uiteindelijk teruggefloten door de notaris. Uiteindelijk wordt er voor de vorm verder gespeeld. Tot plezier van het aanwezige publiek blijkt er vijf miljoen euro in de koffer te zitten van de zenuwpees.

Arrold wil verder spelen, maar niet verliezen

Plasman en van den Hurk stellen uiteindelijk voor om verder te spelen. Voorwaarde hierbij is wel dat Arrold de € 125.000 mag houden. Eigenlijk wil hij dus gewoon nog een keer spelen. De advocaat van Endemol liet weten dat dit “spelen zonder te willen verliezen” is. Op de vraag of Arrold en Plasman ook een zaak zouden hebben aangespannen als er € 0,50 in de koffer zou hebben gezet, hebben ze nooit geantwoord. Dit omdat ze niet willen speculeren.

De rechter veegde vandaag de argumenten van Plasman van tafel. Zenuwen zijn onderdeel van het spel, aldus de rechter en het is voor iedereen duidelijk dast drukken op de rode knop betekent dat het bod van de bank wordt geaccepteerd. Het herroepen van beslissingen is volkomen in strijd met de geest van het spel. De uitspraak van Linda de Mol is volgens de rechter niet van doorslaggevend belang.

Van den Hurk kan nog een keer in hoger beroep. Of hij daarvan gebruik maakt, is nog niet bekend. Hiervoor zal Arrold heeft overleg plegen met zijn advocaat Peter Plasman. Op social media wordt Arrol van den Hurk een hele slechte verliezer genoemd.

Endemol en de Postcode Loterij zijn blij dat na vier jaar er een streep onder de zaak gezet kan worden. Een woordvoerder laat weten dat men hoopt dat van den Hurk eindelijk eens gaat beseffen dat hij toch echt zelf op die knop heeft gedrukt.

Bekijk hier het fragment:

 

 

Tagged with:

Leave a Comment