Staatsloterij op zoek naar winnaar van 18,6 miljoen euro

De Staatsloterij is op zoek naar de speler die tijdens de trekking van 10 oktober 2015 meespeelde met het lot AI-58616. Deze speler heeft namelijk 18,7 miljoen euro belastingvrij gewonnen, maar zich nog niet gemeld.

Anonieme prijswinnaar

Aangezien je ‘n lot voor de Staatsloterij zonder dat je wordt geregistreerd in de winkel kunt kopen, is niet bekend wie dit lot heeft gekocht en wie dus de gelukkige winnaar van bijna 19 miljoen belastingvrij euro’s is. De Staatsloterij heeft slechts bekend gemaakt dat het gaat om ‘n lot dat gekocht is in de provincie Noord-Holland. Meer gegevens worden er niet bekend gemaakt. Dit om de privacy van de winnaar niet te schenden.

Het komt wel vaker voor dat winnaars zich niet direct melden. Meestal gebeurt dit echter wel binnen twee weken na bekendmaking van de winnende lotnummers. Vooral de grote prijzen worden uiteindelijk wel afgehaald. Kleinere prijzen worden regelmatig niet geïncasseerd, omdat mensen vergeten zijn te kijken of ze prijs hebben gehad, het lot kwijt zijn geraakt of het simpelweg niet de moeite vinden om voor ‘n paar euro naar de sigarenboer drie dorpen verder te rijden. In totaal heeft de Staatsloterij nog voor ruim € 7 miljoen aan niet opgehaalde prijzen liggen.

Online loten kopen: prijzen worden automatisch uitbetaald

Bij loterijen als de Nationale Postcodeloterij of de Bankgiroloterij gebeurt dit niet. Hier is immers bekend wie er achter ‘n lotnummer schuilgaat, aangezien de deelnemers geregistreerd worden en het lotnummer is gekoppeld aan je postcode of bankrekeningnummer.  Bij de Staatsloterij heb je één jaar de tijd om je prijs op te halen. Daarna vervalt je prijs. Dit geld komt terug in de Nederlandse staatskas.

Ook als je online je loten koopt voor buitenlandse loterijen, mis je nooit een prijs. Het prijzengeld wordt namelijk automatisch bijgeschreven in je account of op je bankrekeningnummer. En je krijgt zelfs via sms of mail nog ‘n seintje. Puur ter informatie, want na het winnen van een prijs hoef je niets te doen. Het prijzengeld verschijnt volledig automatisch op je bankrekening. Op deze manier vergeet je nooit om een prijs af te halen en raak je nooit ‘n winnend lot kwijt!

Update:
Inmiddels heeft de winnaar zich gemeld. De winnaars worden anoniem gehouden door de Staatsloterij. Wel krijgen ze van de Staatsloterij tips over hoe ze het beste om kunnen gaan met hun gewonnen miljoenen. Dat kan geen kwaad, want er zijn diverse gevallen bekend van mensen die veel geld wonnen, maar alles verbrasten en daarna berooid achterbleven.

 

Tagged with:

Leave a Comment