SuperEnaLotto: Italiaan wint 165,5 miljoen met 3 euro inleg

Je hebt geluk of je hebt het niet. De kans dat je de jackpot wint in de Italiaanse loterij Super Ena Lotto is zo ongeveer 1 op 56 miljoen. Een Italiaanse deelnemer aan Super Ena Lotto kreeg het echter voor elkaar. Met een inleg van slechts € 3, won hij 165,5 miljoen euro. Dit is de op één-na-hoogste SuperEnaLotto jackpot ooit.

165,5 miljoen euro winnen met 3 euro inleg

De gelukkige winnaar mag zich wel de rijkste Super Ena Lotto-winnaar ooit noemen. De recordjackpot van 177,7 miljoen euro werd 6 jaar geleden namelijk gewonnen door 70 spelers die meededen met een groepsspel. De 177,7 miljoen euro moest dan ook verdeeld worden onder alle 70 spelers.

De geluksgetallen van de Italiaan die 163,5 miljoen euro won, waren: 3, 12, 23, 71, 76, 83, 56 het reservegetal en 35 als het SuperStar-getal. De eerste 7 getallen leverden hem het prachtige sommige van 163,5 miljoen euro op. Het laatste getal, het Super Star-getal leverde nog eens 2 miljoen extra prijzengeld op. De totale winst kwam hiermee op 165,5 miljoen euro.

speel online mee met SuperEnaLotto  

Winnaar blijft voorlopig nog even anoniem

De winnaar van deze 165,5 miljoen jackpot kiest er voor om voorlopig even anoniem te blijven. Het winnende lot werd gekocht in een winkeltje in het arme zuiden van Italië. Meer bepaald in de regio Calabrië, in het stadje Vibo Valentia. Wie niet anoniem is gebleven, is de eigenaar van het winkeltje waar dit winnende lot werd gekocht.

Domenico Lo Bianco, de verkoper van het winnende lot:

In het begin dacht ik dat iemand een grap met me uit had gehaald. Er belden veel journalisten en ze vertelden met over de jackpot van 165,5 miljoen euro die was gevallen. Ik dacht dat ze een grapje maakten, maar al snel kwam ik er achter dat het echt was en dat ik het winnende lot had verkocht.

Het winkeltje van Lo Bianco in Vibo Valentia werd sinds bekend werd dat daar het winnende lot was verkocht, overspoeld door journalisten, nieuwsgierigen en lotenkopers. Veel lotenkopers kopen hun loten bij verkooppunten waar eerder winnende loten zijn verkocht. Het is een soort van bijgeloof om te denken dat je dan meer kans maakt om te winnen. Statistisch bekeken is dit namelijk niet het geval.

koop online je loten voor super ena lotto  

SuperEnaLotto-jackpot: goed voor vele miljoenen euro’s

De laatste keer dat de jackpot viel was op 16 juli 2015. Een speler won toen 21,8 miljoen euro. Sindsdien slaagde niemand erin om op zijn of haar lot de juiste cijfers aan te kruisen. Elke keer dat dat gebeurt, schuift de jackpot door naar de volgende trekking. Op deze manier loopt de jackpot op. De jackpot loopt op deze manier zelfs hard op, want hoe hoger de jackpot, hoe meer spelers meedoen aan deze Italiaanse loterij.

Er vallen vaker grote prijzen in de SuperEnaLotto. Een kort overzicht:

  • € 177,7 miljoen, gewonnen door een groepsspel van 70 spelers op 30 oktober 2010
  • € 147,8 miljoen door ene Ugo Verni uit het stadje Bagnone in Toscane. Dit gebeurde op 22 augustus 2009.
  • € 139 miljoen werd op 9 februari 2010 verdeeld onder twee spelers die allebei de juiste cijfers hadden aangekruist op het lottoformulier.
  • € 100,7 miljoen op 10 oktober 2008, door een anoniem gebleven lottospeler op Sicilië, in de stad Catania.

Steeds meer spelers van buiten Italië weten de weg te vinden richting de SuperEnaLotto. Niet dat ze afreizen naar Italië om hun loten te kopen. Deze buitenlandse deelnemers aan SuperEnaLotto kopen hun loten immers in via The Lotter.

Dit ook met steeds meer succes. Zo wist een Letse speler in 2013 een bedrag te winnen van € 578.000. Dit jaar, in augustus, won een Belgische speler ruim 48 duizend euro.

speel mee met superenalotto  

 

 

 

Tagged with:

Leave a Comment