Initiatief om voedselbox Postcodeloterij aan Voedselbank te geven

Het is al langer bekend: de Postcodeloterij krikt het uitkeringspercentage op door prijzen in natura weg te geven. Deze prijzen in natura worden voor de volle mep meegerekend bij het bepalen van het uitkeringspercentage, maar komen via sponsors op voordelige wijze in handen van de Postcode Loterij. Dit zijn bijvoorbeeld ijsjes, bioscoopbonnen, gevaarlijke BBQ’s of ontbijtboxen.

Bredanaar Marijn Schouw won zo’n prijs. Hij doet al een tijdje mee aan de Postcode Loterij en won een ontbijtbox met producten van het label Fairtrade. Je krijgt dan geen box thuis, maar een voucher. Met dat voucher kun je zo’n ontbijtbox ophalen. Een heel gedoe en hij is vast niet de enige die er zo over denkt. Daarom bedacht hij een actie.

Stuur je voucher voor de ontbijtbox op naar de Voedselbank

Schouw kreeg een voucher waarmee hij deze of komende week de prijs op kon halen bij een lokale bouwmarkt. Een heel gedoe, voor veel mensen amper de tijd en de brandstofkosten waard en dan is het ook nog eens vakantietijd. De lokale bouwmarkt blijft waarschijnlijk met heel wat van deze voedselboxen zitten.

Dat bracht Schouw op het idee om een actie op te zetten om mensen over te halen om de vouchers op te sturen naar de Voedselbank. Ook in Breda zijn heel wat mensen helaas afhankelijk van de voedselbank. Deze mensen zijn maar wat blij met een ontbijtbox met Fair Trade-producten. Daarom bedacht Schouw dat mensen hun voucher op kunnen sturen naar de Voedselbank. De Voedselbank kan de ontbijtboxen dan met een busje ophalen en uitdelen aan de hongerigen in Breda.

De Voedselbank is uiteraard erg te spreken over het initiatief van Schouw. Desiré van Veldhoven, betrokken bij de Voedselbank Breda, meldt dat prijswinnaars hun voucher op mogen sturen. De Voedselbank zal dan alle ontbijtboxen ophalen bij de bouwmarkt. In totaal zijn er ongeveer 2.300 ontbijtboxen gewonnen in Breda.

Heb je een voucher voor een ontbijtbox gewonnen en geef je deze prijs liever aan de Voedselbank? Dat kan. Je kunt de Voucher dan opsturen naar De Voedselbank Breda, Koele Mei 21, 416 JG Breda. Dit moet wel voor 11 augustus gebeuren, anders is dit te laat om alle vouchers te kunnen tellen en de prijzen op te halen bij de bouwmarkt.

 

Tagged with:

Leave a Comment