Hoogste jackpot op één lot ooit is gevallen: 700 miljoen dollar

De Powerball heeft (weer eens) een wereldrecord gebroken. Een man uit de Amerikaanse staat Massachusetts won de jackpot van 700 miljoen dollar. Hij was de enige Powerball-deelnemer die vijf juist getallen en het juiste reservegetal had aangekruist op zijn deelnameformulier.

In januari 2016 stond de jackpot nog hoger: toen zat er 1,6 miljard dollar in de jackpot. Vier deelnemers hadden toen de juiste getallen aangevinkt. Daardoor moesten zij 1,6 miljard dollar met vieren delen.

Amerikaan wint 700 miljoen dollar

Sinds 10 juni jongstleden was de jackpot niet meer gevallen. Elke keer dat de jackpot niet valt, wordt deze doorgezet naar de volgende trekking. Dit heet ‘roll-over’. Elke roll-over komen er ook Hoe groot is de kans om de Powerball loterij te winnenweer de nodige miljoenen bij. De spanning loopt dan op, evenals de hype. Jackpots stijgen vaak progressief na de nodige roll-overs, omdat veel spelers pas mee gaan doen als de jackpot boven een bepaald niveau staat. Zoals bijvoorbeeld deze keer, nadat de Powerball jackpot was gestegen naar boven de half miljard dollar.

De organisatie van deze Amerikaanse loterij had al aangegeven dat bij een volgende roll-over de jackpot tot boven het miljard op zou lopen. Zo ver kwam het niet. Een man uit Massachusetts speelde mee met de juiste getallen en wint de jackpot. Deze gelukkige winnaar heeft nu de keuze: 700 miljoen dollar ontvangen in schijven van 23,33 miljoen dollar per jaar gedurende 30 jaar of 443,3 miljoen dollar ineens ontvangen. Over dat bedrag moet hij ook nog kansspelbelasting aftikken. Maar dan nog blijft er natuurlijk ruim voldoende over om zich nooit meer financiële zorgen te maken en veel van zijn dromen te kunnen realiseren.

Behalve de jackpot, viel er nog voor meer dan 135 miljoen dollar aan prijzen. In totaal 9,4 miljoen deelnemers wonnen iets.

Oude record stond op 590,5 miljoen dollar

In mei 2013 won ene Gloria Mackenzie uit de staat Floorica een jackpot van iets meer dan 590 miljoen dollar. Vanaf dat moment mocht zij zich recordhoudster noemen. Tot dat moment won niemand een dergelijk bedrag als enige winnaar in een loterij. Mackenzie koos voor een uitbetaling ineens in plaats van 30 jaarlijkse termijnen. Hierdoor krijg zij zo’n 370 miljoen dollar uitgekeerd.

Andere grote jackpots moesten vaak gedeeld worden. Behalve de 1,6 miljard dollar van januari 2016, waren dat onder andere:

  • 656 miljoen dollar: drie deelnemers deelden deze jackpot van de loterij Mega Millions. Het echtpaar Merle en Patrice Butler uit Illinois wonnen 218,6 miljoen dollar. In Maryland wonnen drie oud-schoolgenoten hetzelfde bedrag. Een winnaar in Kansas koos ervoor om anoniem te blijven.
  • Ira Curry uit de staat Georgia en Steve Tran uit California hadden de juiste getallen toen de jackpot van Mega Millions in december 2013 op 648 miljoen dollar stond. Het eerste wat Tran deed was zijn werkgever bellen met de mededeling dat hij vandaag niet meer komt, morgen ook niet en zelfs helemaal nooit meer komt werken. Curry maakte een combinatie van verjaardagen van familieleden en haar geluksgetal 7 op het MegaMillions-formulier. Dat bleek een gouden greep. Beide deelnemers kozen voor de uitkering ineens (lump sum genoemd) van 173 miljoen dollar.
  • Mark en Cindy Hall wonnen 293,7 miljoen dollar in november 2012. Ze deden mee aan de Powerball. Van het geld kochten ze onder meer een pony voor hun 6-jarige dochter Jaiden. De andere helft ging naar Matthew Good uit Arizona. Hij wilde graag anoniem blijven, maar journalisten slaagden er toch in zijn identiteit te achterhalen.

Wil jij de hoofdrol spelen in een nieuw succesverhaal? Dat kan. Maar dan moet je wel meedoen aan de Powerball-loterij. Dat kan onder meer via The Lotter. Voor € 4,25 per lot doe je al mee! De kans om de Powerball te winnen is niet levensgroot, maar als je wint, zit je wel gebeiteld de rest van je leven!

koop loten voor de powerball loterij  

 

Tagged with:

Leave a Comment