Verpleeghuis wint 80 miljoen dankzij lotnummer 13

De Spaanse Kerstloterij, ook wel El Gordo genoemd, is altijd goed voor mooie verhalen. Ook de editie 2016 kent weer een mooi verhaal. Een arm verpleeghuis in de Spaanse hoofdstad Madrid deed mee aan de Loteria de Navidad, zoals deze loterij in Spanje wordt genoemd. Het lotnummer 66.513, eindigend op het ongeluksgetal 13, bleek een voltreffer te zijn.

Het bejaardentehuis Las Peñuelas stond er niet best voor tot voor de trekking van 2016-editie van El Gordo. Las Peñuales verkeerde namelijk in de financiële problemen. De bodem van het geldkistje van dit bejaardenverzorgingstehuis was al een hele tijd in zicht. Inspecteurs en politici sprake al schande van. Sommige medewerkers van het verzoringstehuis vergeleken met zelfs met het concentratiekamp Auschwitz. Dat is overdreven, maar een niet werkende airconditioing, instortende plafonds en ongedierte zijn geen pretje voor de bejaarden die verblijven in Las Peñuelas.

Armzalig verpleeghuis wint 80 miljoen euro

Tot gisteren. Een van de hoofdprijzen van de Loteria de Navidad viel op het lotje 66.513. In deze kerstloterij wordt elk lotnummer 1.650 keer verkocht. De hoofdprijs, die de bijnaam El Gordo (‘de vette’) heeft gekregen, is € 400.000. Per lot. Het verpleeghuis mocht dan armoedig zijn, geld om 200 winnende loten te kopen was er wel. In totaal mag dit armzalige verpleeghuis dus 80 miljoen euro incasseren.

15 maal bleek scheepsrecht te zijn in dit geval. Het verpleeghuis deed al 14 keer eerder mee aan El Gordo. Dit gebeurde telkens met hetzelfde lotnummer, het lotnummer 66.513. Veertien keer was het niet raak, de vijftiende keer dus wel. Het nummer eindigend op 13 is ooit uitgekozen voor een van de verpleegsters van het tehuis. Haar overleden vader was op de 13e geboren. Het kantoortje waar de winnende loten zijn verkocht, ligt – heel toepasselijk – in de straat Calle de la Esperanza. Dat is Spaans voor Straat van de Hoop. In deze straat van de hoop werd in totaal voor 660 miljoen euro gewonnen!

Meer dan 2 miljard euro prijzengeld uitgekeerd

Andere gelukkige winnaars waren onder andere de inwoners van het gehucht Brea de Tajo. In dit gehucht wonen slechts 568 inwoners, maar ze wonnen wel 120 miljoen euro. In Granada won de Communistische Partij een bedrag van 32 miljoen euro. We zijn benieuwd of deze communisten dit geld verdelen onder de arme Spaanse bevolking of dat ze nu kapitalisten worden. In totaal werd er voor meer dan 2 miljard euro aan prijzengeld uitgekeerd. Hiermee is de Spaanse Kerstloterij een van grootste loterijen ter wereld.

Het is maar één keer per jaar Kerst en dus is er maar één Kerstloterij per jaar in Spanje. Wel is er een herkansing. Loteria del Nino geldt namelijk als de herkansing voor de Spaanse Kerstloterij. Op 6 januari is de trekking. In totaal wordt er maar liefst 630 miljoen euro verdeeld. Hiermee is Loteria del Nino een van de meest interessante internationale loterijen. Een lot kost 35 euro. Dat is niet goedkoop, maar voor dit geld heeft u wel een hele hoge winstkans!

speel met loteria del nino  

 

Tagged with:

2 Responses to “Verpleeghuis wint 80 miljoen dankzij lotnummer 13”

  1. Hey! I simply wish to give an enormous thumbs up for the great information you could have here on this post. I will probably be coming again to your blog for more soon.

  2. Great blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump out. Please let me know where you got your design. Thanks

Leave a Comment