Gedupeerden Staatsloterij nu ook getild door Ferdy Roet

Staatsloterij-deelnemers die gedupeerd zijn door de Staatsloterij en zich hebben aangesloten bij de Stichting Loterijverlies van Ferdy Roet, zijn voor de tweede keer beentje gelicht. Daarmeepakt de Telegraaf vandaag uit. Bij de Stichting van Ferdy Roet blijkt namelijk nog meer geld aan de strijkstok te blijven hangen dan bij de Staatsloterij. Dat is een prestatie op zich.

Deelnemers Stichting Loterijverlies voor de 2e keer gedupeerd

Op last van de rechter deed Erik van den Emster onderzoek naar de financiële handel en wandel van de stichting van Ferdy Roet. Zijn conclusie is schokkend. Van het geld dat de 194.000 gedupeerden bij elkaar hebben gelegd is dik 80 procent verdwenen in de zakken van Ferdy Roet. Ferdy Roet heeft vanuit de Stichting vrijwel de gehele inleg doorgesluisd naar off shore bedrijven. Deze bedrijven staan geregistreerd op Guernsey en Man. Het zijn rasechte brievenbusfirma’s, want een kantoor hebben deze bedrijven niet op deze eilanden.

Erik van den Eemster heeft niet kunnen achterhalen waarom er nu precies zoveel geld is overgemaakt naar deze offshore bedrijven van Ferdy Roet. Althans, geen formele verklaring. De reden moge duidelijk zijn. Ferdy Roet heeft met mooie verhalen geld geïncasseerd bij wanhopige Staatsloterij-gedupeerden. Dit geld heeft Ferdy Roet besteed aan privé-zaken. Een formele verklaring waarom er zoveel geld is overgeboekt naar zijn bedrijven heeft Ferdy Roet echter niet gegeven. Van den Eemster heeft hier wel diverse keren om gevraagd, maar helaas zonder resultaat.

Wel is duidelijk geworden dat Ferdy Roet een villa ter waarde van 3 miljoen euro heeft aangeschaft.

Stichting Loterijverlies maakt weinig vorderingen

De Stichting Loterijverlies rommelt al 8 jaar aan. De Stichting is ooit opgericht om de belangen te behartigen van Staatsloterij-deelnemers die zich voor de gek gehouden voelden door de Staatsloterij. De Hoge Raad ging hier in mee en bevestigde dat de Staatsloterij deze deelnemers heeft misleid. De Staaatsloterij heeft jarenlang de kans om te winnen mooier voorgespiegeld dan dat deze winkans daadwerkelijk is.

Geld terugeisen lukt echter nog niet zo. Dat zou zomaar eens aan de Stichting Loterijverlies kunnen liggen. Een Staatsloterij-gedupeerde die namelijk alleen procedeerde, heeft van de Staatsloterij in de vorm van een schikking al wat centen terugontvangen. Als compensatie ontvang deze deelnemer een paar duizend euro. De gedupeerden die zich 8 jaar geleden aansloten bij de Stichting Loterijverlies wachten nog altijd op hun centen. Sterker nog, ze zijn hun ingelegde centen vermoedelijk kwijt.

Dat is raar, want de Staatsloterij heeft al wel 250.000 euro overgemaakt aan de Stichting Loterijverlies. Waar dit geld precies is gebleven, is onduidelijk. Het is in elk geval niet terecht gekomen bij de gedupeerden. Die wachten nog altijd op hun centen. Wie ook nog op centen wacht is DLA Piper, een advocatenkantoor dat werk heeft verricht voor de Stichting Loterijverlies. Roet weigert de openstaande factuur van 188.000 euro te betalen.

 

 

Tagged with:

One Response to “Gedupeerden Staatsloterij nu ook getild door Ferdy Roet”

Leave a Comment