Ruim 2,5 miljoen aanmeldingen voor bijzondere trekking Staatsloterij

Vandaag is de laatste dag dat je je nog aan kunt melden voor de bijzondere trekking van de Staatsloterij. De Staatsloterij organiseert deze gratis trekking om alle mensen die door de Staatsloterij zijn misleid, te compenseren. Wie meedoet aan de gratis loterij, verleent de Staatsloterij ook kwijting voor de claim. Dat betekent dat als je meedoet aan deze trekking, je daarna geen claim meer in mag dienen bij de Staatsloterij.

Ferdi Roet van de Stichting Loterijverlies probeerde deze bijzondere trekking nog te voorkomen. Hij noemt de vergoeding een “luizenfooi”. De rechter oordeelde echter dat het mensen vrij staat om al dan niet mee te doen aan deze gratis trekking. Wie niet meedoet, kan de procedure tegen de Staatsloterij voortzetten en de schade claimen bij de Staatsloterij.

Vandaag de laatste kans om je aan te melden

Het aantal van 2,5 miljoen aanmeldingen kan nog verder oplopen. Vandaag kun je je namelijk nog aanmelden voor deze extra trekking van de loterij. Aan de 2,5 miljoen deelnemers zijn in totaal 7 miljoen loten toegekend. Het maximaal aantal uit te geven loten is 40 miljoen. Dat aantal gaat niet gehaald worden.

Overigens kun je ook meedoen als je nooit hebt meegedaan aan de Staatsloterij. Je mag namelijk bewijs opsturen waaruit blijkt dat je deel hebt genomen tussen 2000 en 2007, maar dit hoeft niet. Met bewijs, krijg je 4 loten. Zonder bewijs tot maximaal 2 loten. Je kunt dus ook deelnemen zonder dat je ooit mee hebt gedaan aan de Staatsloterij. Misschien win je wel wat. Gratis loten, dat krijg je zelfs bij The Lotter niet voor elkaar.

Stel je eens voor dat je 1 miljoen euro wint met een gratis lot. Als compensatie voor een loterij waar je zelfs nooit aan mee hebt gedaan.

Prijzenpot bijzondere trekking Staatsloterij

In totaal zijn er 5 hoofdprijzen van elk 1 miljoen euro. De kans om zo’n hoofdprijs te winnen is nu dus 1 op 1,4 miljoen. Er zijn vijftien tweede prijzen van elk € 250.000. Verder zijn er:

  • 125 prijzen van elk € 10.000
  • 1.000 prijzen van € 1.000 elk
  • 10.000 prijzen van € 250.

In totaal zit er € 13.500.000,00 in de prijzenpot van deze speciale trekking van de Staatsloterij. Deze 13,5 miljoen euro zijn verdeeld over 11.145 prijzen. De kans om iets over te houden aan deze trekking is dus 1 op 628. Niet veel, maar voor een gratis lot natuurlijk niet heel erg verkeerd.

Tagged with:

Leave a Comment