Staatsloterij wil schade vergoeden in staatsloten

Vandaag meldt De Telegraaf dat de Staatsloterij gedupeerden een aanbod heeft gedaan om schade te vergoeden. Deze gedupeerden hebben hier recht op, omdat ze jarenlang zijn misleid door de Staatsloterij. De Staatsloterij publiceerde onjuiste winkansen.

Deze (voormalige) deelnemers aan de Staatsloterij willen nu hun inleg terug. De Staatsloterij publiceerde tussen 2000 en 2008 onjuiste winkansen. Het terugbetalen van al deze loten loopt in de honderden miljoenen euro’s. Dat is de Staatsloterij niet van plan.

Speciale trekking voor gedupeerden

De Staatsloterij heeft nu een pragmatische (lees: voor hen goedkope) oplossing bedacht. Gedupeerden krijgen niet de volle mep terug, maar worden gecompenseerd middels een aantal staatsloten. Dit zijn staatsloten voor een speciale trekking. Deze trekking wordt georganiseerd voor gedupeerden. In de prijzenpot wordt een bedrag van 30 miljoen euro gestort.

Dat lijkt meer dan het is, want het aantal gedupeerden loopt in de miljoenen. Voor hen dreigt het nu letterlijk een loterij te worden. Dat kan goed uitpakken voor sommigen, want met een prijzenpot van 30 miljoen euro, zal de hoofdprijs een stuk hoger liggen dan de aanschafwaarde van een paar staatsloten. Voor velen zal het minder goed uitpakken. Een loterij kent immers meer verliezers van winnaars.

Om te voorkomen dat mensen helemaal met lege handen komen te staan, krijgt elke gedupeerde sowieso 40 euro.

Stichting Staatsloterijclaim

Ferdy Roet

Ferdy Roet van Stichting Loterijverlies.

De Stichting Staatsloterijclaim is akkoord met dit voorstel. Het voorstel werd uitgewerkt door de Staatsloterij in samenwerking met deze stichting. De Stichting Staatsloterijclaim is een van de stichtingen die opkomt voor de belangen van misleidde Staatsloterij-deelnemers. Het lijkt erop dat de Stichting Staatsloterijclaim en de Staatsloterij op deze manier vooral die andere stichting buitenspel willen zetten. Zowel de Staatsloterij als Stichting Staatsloterijclaim hebben namelijk grote twijfels of Ferdy Roet wel het beste voor heeft met de Staatsloterij-gedupeerden die zich hebben aangesloten bij zijn stichting. Roet werd door de rechter wegens wanbeleid aan de kant geschoven, maar zwaait nog altijd met de scepter bij Loterijverlies.

Iedereen die tussen 1 januari 2000 en 31 december 2007 minimaal één keer mee heeft gedaan aan de Staatsloterij, mag meedoen met deze speciale editie. De voorwaarde is wel dat je finale kwijting verleent aan de Staatsloterij. Dat houdt in dat je naderhand niet nog eens bij de rechter een vordering in kunt dienen tegen de Staatsloterij wegens de misleiding die plaats heeft gevonden tussen 2000 en 2008. Doet u niet mee, dan zou u met de uitspraak van de Hoge Raad in de hand, nog wel een vordering in kunnen stellen tegen de Staatsloterij.

Je hebt nog tot 20 mei 2017 om een besluit te nemen en al dan niet jezelf aan te melden voor deze trekking. Op 27 mei 2017 is de trekking.

Wat vinden wij ervan?

De Staatsloterij maakt zich er natuurlijk relatief makkelijk vanaf. Deze extra trekking kost de Staatsloterij een fractie van wat het de Staatsloterij zou kosten als iedereen gewoon netjes de inleg terugkrijgt. De kans is natuurlijk ook wel groot dat u niet wint of minder wint dan het bedrag dat u tussen 2000 en 2007 heeft gespendeerd aan loten voor deze overheidsloterij.

Achteraf is het mooi wonen. Win je een mooie prijs in deze speciale trekking? Dan is het een gouden greep geweest om mee te doen aan deze trekking en de Staatsloterij terugbetaling van alle loten die je tussen 2000 en 2008 hebt gekocht, kwijt te schelden. Win je niets? Dan is het natuurlijk een tegenvaller van jewelste.

Zelf wagen we het er maar op. Dat heeft vooral een pragmatische insteek. Op deze manier kan dit geschil tenminste een keer afgesloten worden. Wie weet houden we er nog wat aan over. We kiezen voor deze pragmatische insteek, omdat er simpelweg weinig alternatieven zijn. Zelf verder procederen tegen de Staatsloterij kost energie, tijd en geld. De Staatsloterij heeft immers al laten zien dat men procedures eindeloos blijft rekken en trekken. Dat de Stichting Loterijverlies van Ferdy Roet met een betere oplossing komt, daar geloven we ook niet meer in. Wel passen we voortaan voor de Staatsloterij en doen we mee aan de Amerikaanse loterij Powerball. Hogere prijzen en grotere winkansen!

doe mee aan de powerball loterij   

 

 

Tagged with:

One Response to “Staatsloterij wil schade vergoeden in staatsloten”

  1. L.S., Mijn man heeft in de genoemde periode mee gedaan , bet.kenmerk 22839343/259/1 via de ABN Amrobank.

    een briefg hiewrovewr heb ik niet ontvangen of is zoek geraakt.

    Kunt U mij hier over berichtern ? b.v.d

Leave a Comment